Helena Jubany
El cas d'Helena Jubany es va reobrir per l'aparició de noves pistes (CCMA)

Troben ADN masculí al cos d'Helena Jubany i ordenen comparar-lo amb el de l'únic investigat

Les mostres vaginals encara no han estat comparades amb ningú, mentre que l'anàlisi del jersei que duia Jubany indica que hi ha ADN d'un home que no és Xavi Jiménez

RedaccióActualitzat

Novetats en la mort de la bibliotecària Helena Jubany. El jutge ordena que es compari l'ADN de l'únic investigat que actualment hi ha en el cas, Xavi Jiménez, amb les restes biològiques recollides dels genitals de la víctima. Unes mostres obtingudes fa més de 20 anys on s'ha trobat ADN masculí.

Pel que fa a l'anàlisi del jersei que Helena Jubany portava quan va ser assassinada, l'ADN trobat no es correspon amb el de l'investigat, sinó amb el d'un altre home, com es desprèn de l'informe de l'Institut Nacional de Toxicologia.

Així ho ha comunicat a les parts el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell, que instrueix el cas de l'assassinat d'Helena Jubany des de l'any 2021 a la localitat vallesana i que ha constatat els resultats de les anàlisis que va ordenar al setembre.

El resultat de les mostres d'ADN de la roba d'Helena Jubany recuperades del lloc del crim són una de les claus per determinar l'autoria dels fets.

S'hi va detectar material genètic de terceres persones, motiu pel qual el jutge ja va ordenar prendre mostres a Xavi Jiménez per poder-les comparar. Jiménez era company del centre excursionista i és l'únic investigat en aquest moment.


Les mostres de la vagina donen un resultat parcial

L'Institut Nacional de Toxicologia va recuperar les mostres vaginals que es van prendre a la víctima quan se li va practicar l'autòpsia, fa més de vint anys.

L'institut va alertar els jutjats que amb les tècniques forenses actuals seria possible obtenir més informació de la que es va aconseguir l'any 2001.

Han donat un resultat parcial, però no han estat comparades amb ningú i encara queda una porta oberta per saber si tenen relació amb les de l'ara únic investigat pel crim.

En la interlocutòria, el jutge demana a l'Institut Nacional de Toxicologia que ampliï els informes de les mostres obtingudes de la vagina i també de les ungles.


Falta analitzar els escrits de Jiménez

De la mateixa manera, el jutge insisteix a la Policia Nacional, que fa funcions de policia científica, que analitzi tot el que sigui referent a "articles, assajos, llibres o qualsevol altre text publicat o fet" per Jiménez que pugui aportar més dades.

Així mateix, demana al Consell Comarcal del Berguedà, on treballava quan es van produir els fets, que aporti material corresponent a Jiménez en les dates properes a l'assassinat, com ara escrits, correus electrònics o informes.

El magistrat acorda reclamar al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya un pèrit lingüístic d'ofici per analitzar el material recollit.

Xavi Jiménez va escriure part dels anònims que va rebre la jove bibliotecària abans de morir. Aquest setembre, un nou testimoni va fer trontollar la seva coartada, segons la qual estava sopant amb un amic la nit que Jubany va desaparèixer.

A Jubany la van trobar morta el 2 de desembre del 2001, després que fos llançada des del terrat d'un edifici al carrer Calvet d'Estrella, 48, de Sabadell.

 

ARXIVAT A:
JudicialHelena Jubany
Anar al contingut