El cas d'Helena Jubany continua sense estar resolt més de 20 anys després
Noves proves de l'assassinat d'Helena Jubany 20 anys després

Troben restes d'ADN al jersei que Helena Jubany duia quan va ser assassinada

Se n'han trobat almenys dues, sembla que de dues persones diferents, tot i que són poc concloents, segons l'informe de la policia científica

RedaccióActualitzat

La policia científica ha trobat restes d'ADN en el jersei que Helena Jubany portava el 2001, quan va ser assassinada, segons ha avançat el director del programa "Crims", de Catalunya Ràdio i TV3, Carles Porta, i han confirmat fonts judicials.

S'han trobat almenys dues mostres d'ADN, sembla de dues persones diferents.

Tot i que són poc concloents, segons Porta, ara caldrà veure si es determina de qui són.

 

Anna Punsí, periodista de successos i cap de continguts de la productora de "Crims", True Crime, ha destacat la importància de la troballa en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio:

"Han trobat dues mostres que asseguren, en un informe, que són poc concloents, però les han de comprovar. Les han trobat a la part davantera del jersei que duia quan va ser assassinada. Aquest és l'únic vestigi que es conservava al jutjat i que s'ha pogut analitzar, però és un pas molt transcendental que s'hagi analitzat una roba de fa tant de temps."

Segons Punsí: "Una de les restes podria pertànyer a la mateixa Helena Jubany i l'altra està per veure".

També ha afegit que a la part de darrere del jersei hi han trobat una altra mostra que han conclòs que té perfil femení, tot i que no té per què ser de la bibliotecària.

Escolta en aquest àudio l'explicació de Punsí a Catalunya Ràdio:

 

En declaracions al mateix programa, el germà de la víctima, Joan Jubany, ha destacat la importància de la descoberta i s'ha declarat animat:

"Hi ha d'ADN de persones diferents i ara toca comprovar de qui és aquest ADN, que pot ser determinant per saber qui va matar l'Helena. (...) Esperem que això ens pugui conduir a saber qui va estar en contacte amb l'Helena a l'escena del crim."

La família sabia que, amb les tècniques actuals, era possible tenir resultats "però el que era una incògnita era saber si, després de 20 anys, es mantindrien vestigis en el jersei". Sobre si es podrien prendre més mostres encara, Jubany ha afirmat que cal anar pas a pas i primer esbrinar de qui és aquest ADN. "Està sent una lluita llarga, esperem acabar sabent la veritat", ha afegit.


Agafen mostres d'ADN a l'únic imputat pel cas

Justament aquest dimecres el jutjat de Sabadell que porta el cas ha pres mostres d'ADN a Xavi Jiménez, l'únic investigat per aquest cas, que formava part del grup d'amics de la víctima del Centre Excursionista de Sabadell.

Jiménez va ser imputat in extremis en ser considerat l'autor dels anònims que va rebre la víctima dies abans de ser assassinada. Una prova cal·ligràfica va fer que passés de testimoni a investigat.

El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars.

La justícia va fer anàlisis del cos de Jubany, però la roba encara no s'havia examinat. Ara s'ha fet per ordre del jutjat de Sabadell.

Tot i que la troballa obre una via per ajudar a resoldre el cas, Punsí remarca que de vegades no és possible acaba aclarint a qui pertanyen les mostres.  

 

ARXIVAT A:
PolicialHelena Jubany
Anar al contingut