Enfrontaments al final de les concentracions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona
El centre de Barcelona s'ha omplert de fogueres (Rafael Marchante/Reuters)
Sentència Procés

Barricades i fogueres bloquegen el centre de Barcelona després de les protestes

Almenys hi ha 30 detinguts i més d'un centenar de ferits, cap d'ells greu, a Catalunya en el segon dia de mobilitzacions contra la sentència

Actualitzat

Tensió creixent als carrers de Barcelona després de la multitudinària concentració de rebuig convocada per les entitats sobiranistes i els CDR contra la sentència del procés. Les càrregues policials han començat mentre encara durava la protesta i de seguida s'han intensificat amb aldarulls per tot el centre de la ciutat, que ha quedat completament tallat al trànsit.

El SEM ha atès més d'un centenar de persones ferides de diferent consideració, cap d'elles greu.

Hi ha almenys 30 detinguts pels aldarulls d'aquesta nit. Segons fonts dels Mossos, 14 persones les han detingut a Tarragona, 8 a Lleida, 6 a Barcelona i dues més a Sabadell i l'Ametlla del Vallès. Les mateixes fonts assenyalen que hi ha 43 mossos ferits.
 

Els Mossos intenten superar les fogueres a Barcelona (Albert Gea/Reuters)


Els incidents han començat a la cruïlla del carrer Mallorca amb el Passeig de Gràcia, que ha estat escenari d'enfrontaments, amb cops de porra, contenidors o palets de fusta cremats i llançament d'objectes.

Ràpidament, les fogueres s'han estès per tot l'Eixample. Els bombers han fet acte de presència per intentar apagar els focs, que s'han anat reproduint en diferents punts, fins als Jardinets de Gràcia. Aquí, els Mossos diuen que hi ha barricades i crema de mobiliari urbà i demanen que, per seguretat, la gent no s'acosti a aquesta zona.

 

Cremen capses de cartró a la concentració de Barcelona (Albert Gea/Reuters)

 

Intervenció policial a la concentració de Barcelona (Albert Gea/Reuters)

 

 

Manifestants de Barcelona han mogut les tanques que blindaven l'accés a la delegació del govern espanyol (Albert Gea/Reuters)

 

 

Els Mossos d'Esquadra, en un dispositiu conjunt amb la Policia Nacional, han reprimit les protestes i han destacat que les protagonitzaven un "grup de violents, la majoria amb la cara tapada".


"La tècnica del carrusel" i l'hotel refugi

La policia ha intentat treure del carrer la gent en localitzacions tan cèntriques com la cruilla de la Diagonal i el Passeig de Gràcia, amb una perillosa tècnica que van dir que no utilitzarien més:


Altres incidents

També a Girona, Lleida i Tarragona la policia ha carregat contra els manifestants i hi ha hagut diversos ferits. 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésIndependènciaCDRMossos d'EsquadraPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut