Pati de butaques d'un teatre (iStock/poiremolle)
Pati de butaques d'un teatre (iStock/poiremolle)

"Cap butaca buida" supera els 55.000 espectadors i assoleix el repte d'omplir els teatres

L'organització celebra l'èxit de la iniciativa, en què han participat 145 espais escènics de tot Catalunya, i anuncia que es repetirà l'any que ve

Actualitzat

La iniciativa "Cap butaca buida" ha aconseguit el seu objectiu. Un total de 55.583 espectadors han omplert aquest dissabte les sales de tot Catalunya, amb un 92% d'ocupació.

La presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha assegurat que, amb aquesta xifra d'espectadors, s'ha assolit l'objectiu "somiat" de fer el rècord mundial d'espectadors en teatres en un sol dia.

"Hem aconseguit que la festa hagi traspassat el sector i hagi arribat a la ciutadania", ha celebrat Vidal, que ha dit que la valoració que en fan és "boníssima".

Al llarg de tot el dia, 145 espais escènics han programat 176 obres amb el repte d'omplir els teatres de tot Catalunya en una jornada que volia convertir-se en la gran festa de les arts escèniques.

La campanya es tornarà a repetir l'any vinent, el dissabte 22 de març.

Com ho viuen artistes i públic

Per als que no han comprat entrada, encara queden moltes opcions per triar. L'oferta és àmplia i variada: hi participen 145 espais escènics que demostren que Catalunya és una potència teatral.

Laura Aubert, Lluís Villanueva i Carlota Olcina, tres intèrprets que aquest dissabte pujaran a l'escenari, destaquen en aquest reportatge el paper del públic, indispensable en el teatre:


I, precisament, el públic pot enfortir vincles amb familiars i amics gràcies al teatre. En el següent reportatge, diversos espectadors expliquen què els suposa anar a teatre i com l'espectacle els acompanya després que caigui el teló:  

 

 

 

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut