Míriam Nogueras encapçalarà amb tota probabilitat la llista de Junts a les eleccions del 23 de juliol
Míriam Nogueras encapçalarà, amb tota probabilitat, la llista de Junts a les eleccions del 23 de juliol (ACN/Natàlia Segura)

Candidats oficialistes, municipalistes i vells coneguts a les primàries de Junts al 23J

Míriam Nogueras i Marta Madrenas tenen assegurada la seva plaça per Barcelona i Girona, però a Tarragona i Lleida els militants hauran d'elegir

RedaccióActualitzat

L'anunci de Pedro Sánchez d'avançar les eleccions generals ha accelerat els processos perquè els partits escullin els candidats al Congrés i al Senat. Junts ha posat en marxa les primàries i ja ha tancat la presentació de candidatures per encapçalar les llistes a cadascuna de les quatre circumscripcions. Uns noms que la militància haurà de votar divendres que ve.

Els candidats que s'han presentat a primàries de Junts pel Congrés són: 

- Barcelona: Míriam Nogueras

- Lleida: Isidre Gavin, Joan Buchaca, Marta Gispert, Santiago Sàlvia i David Tavero

- Tarragona: Josep Maria Cruset i Hèctor López Bofill

- Girona: Marta Madrenas


Míriam Nogueras aspira a repetir com a cap de llista al Congrés per Barcelona. L'actual diputada i portaveu de Junts a Madrid compta amb el vistiplau dels líders del partit per revalidar la feina feta des del 2019.

Carles Puigdemont piulava el mateix dia de la convocatòria una fotografia amb la política de Dosrius.


És l'única proposta, i la més pròxima a la direcció, després que l'exconseller Jaume Giró es va retirar de la cursa a petició de Turull i Puigdemont.

Una única candidatura, de perfil municipalista, també a Girona. L'alcaldessa sortint de la ciutat, Marta Madrenas, mira cap a Madrid després de no presentar-se als comicis locals.

L'exalcalde de Riudoms i expresident del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, és un dels dos candidats a Tarragona. Competirà amb Hèctor López Bofill, proper al sector de Laura Borràs.

Isidre Gavín, diputat al Parlament del 1984 al 1999 i expresident de la Diputació de Lleida, és un dels cinc candidats que els militants de Junts hauran de triar divendres per encapçalar les llistes de Lleida.

Des d'aquest dilluns i fins dijous els candidats podran fer campanya entre els militants i divendres, 9 de juny, hi haurà l'elecció dels caps de llista, segons el reglament de primàries aprovat per l'executiva de Junts.

Els militants decidiran el número 1 per cada circumscripció, però tots els altres noms de les candidatures els triarà internament el partit.

ARXIVAT A:
JuntsEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut