Campanya homòfoba i racista a les xarxes contra el cantant de França a Eurovisió

Bilal Hassani rep cada dia milers d'insults i amenaces per un doble prejudici: la seva orientació homosexual i el seu origen magrebí

RedaccióActualitzat

Bilal Hassani és un cantant i youtuber de 19 anys. El 27 de gener va ser escollit per un 36% dels teleespectadors francesos com el representant de França a la pròxima edició del festival d'Eurovisió, que es farà a Israel. Cantarà la cançó "Le roi" ("El rei"), que canta en anglès i en francès i reivindica la seva singularitat i la bellesa de la diversitat. Una lletra molt representativa de la seva vida.


Actualment, Hassani s'ha convertit en una icona "queer" per al públic jove. "Queer" és el nom que es dona a tota persona que rebutgi qualsevol classificació per gènere o pràctica sexual i que desitja un món en igualtat entre persones diferents. És a dir, que promou el dret a la indiferència.

Nascut a França i criat per la seva mare, d'origen marroquí, el noi de les ulleres rodones, de gran somriure i amant de posar-se tota mena de perruques, té més de 800.000 seguidors al seu canal de YouTube.

 

 

Bilal Hassani amb la seva mare, d'origen marroquí


Els seus vídeos recullen milions de visualitzacions, però el seu èxit ha generat una campanya d'insults i amenaces a les xarxes socials per un doble prejudici: la seva orientació homosexual i el seu origen magrebí.

Rep cada dia milers d'insults homòfobs o racistes emparats en l'anonimat. Tanmateix, compta amb el suport d'organitzacions que lluiten contra l'homofòbia i l'odi. Patxi Garat, portaveu Urgence Homophobie, explica que no pensen passar cap insult per alt i ja han presentat més de 200 denúncies.

"Tots aquests missatges no poden quedar impunes, perquè a les xarxes socials, amagada en l'anonimat, la gent es permet dir horrors. I això és inacceptable i l'hem de protegir."

La campanya contra Bilal Hassani coincideix amb el llançament d'un pla del govern francès per combatre l'homofòbia i la transfòbia a les escoles, amb el nom "Ja n'hi ha prou. Tots iguals, tots companys". De fet, Hassani ha explicat que va patir una forta discriminació al col·legi.

ARXIVAT A:
Festival d'EurovisióHomofòbiaRacisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut