Partidaris de Trump protesten a Salem, Oregon (Reuters)

Bufetada del jutge de Pennsilvània a Trump: no ha aportat ni una sola prova de frau

L'equip legal de l'encara president dels Estats Units volia anul·lar prop de 7 milions de vots de majoria demòcrata en aquest estat, cosa que el jutge ha rebutjat de ple

Actualitzat

Nou revés judicial a les intencions de Donald Trump de capgirar als tribunals el resultat de les eleccions de fa vint dies, que va guanyar el demòcrata Joe Biden.

Aquest cop ha estat una garrotada d'un tribunal de Pennsilvània a la demanda de l'equip legal de Trump, que volia anul·lar prop de 7 milions de vots de majoria demòcrata adduint que s'hi havien comès irregularitats.

En una sentència d'extraordinària duresa, el jutge es nega a acceptar la petició dels advocats del president nord-americà, amb l'argument que els demandants no han presentat ni una sola prova que demostri el frau electoral que denuncien.

"S'hauria d'esperar que quan es busca un resultat tan sorprenent, el demandant vingui formidablement armat amb proves i amb arguments jurídics, cosa que no ha passat", diu la sentència.


La decisió del tribunal permetrà que la victòria de Joe Biden a Pennsilvània quedi certificada aquest dilluns, com estava previst.

Biden va guanyar per un marge de 81.000 vots a Pennsilvània, el sisè estat més poblat i un dels que podien decidir l'elecció.

Aquesta derrota als tribunals se suma a la dels darrers dies. Els tribunals només han escoltat dues de la trentena de denúncies per frau que ha presentat Trump, i aquesta es considerava l'última que tenia una remota possibilitat d'èxit.

Això ha portat Trump a iniciar una campanya de pressió cap als legisladors republicans dels estats més disputats per intentar que votin en contra de la victòria de Joe Biden, en una de les possibilitats que permet el sistema perquè es pugui mantenir a la Casa Blanca.

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsEstats Units
Anar al contingut