Bosch: "La cimera del 23 de desembre és 'diàleg' amb tots aquells que creuen en la democràcia i en la participació"

Bosch: "La cimera del 23 de desembre és 'diàleg' amb tots aquells que creuen en la democràcia i en la participació"

Bosch: "La cimera del 23 de desembre és 'diàleg' amb tots aquells que creuen en la democràcia i en la participació"

Primer pla d'Alfred Bosch en l'atenció als mitjans a la plaça de Sarrià de Barcelona, en l'inici de la campanya 'La República que farem', el 10 de desembre de 2016. (horitzontal)

Primer pla d'Alfred Bosch en l'atenció als mitjans a la plaça de Sarrià de Barcelona, en l'inici de la campanya 'La República que farem', el 10 de desembre de 2016. (horitzontal)

ACN Barcelona.-El president del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Barcelona, Alfred Bosch, considera que l'autèntica voluntat de diàleg institucional tindrà lloc el 23 de setembre amb la cimera del referèndum convocada pel president Puigdemont i on participaran partits i agents socials. "Diàleg no és només parlar amb els que pensen com tu i portar la gent als tribunals", ha dit en relació al gest de mà estesa del govern espanyol per tractar l'encaix de Catalunya amb Espanya. Bosch ha fet aquestes declaracions a Sarrià, en el tret de la sortida de la campanya 'La República que farem a Barcelona', on el partit ha instal·lat onze parades informatives repartides als deu districtes de la ciutat. En clau municipal, Bosch ha estat preguntat per la participació aquest cap de setmana d'Ada Colau en una cimera europea a Roma per tractar la crisi dels refugiats. Li ha retret a l'alcaldessa que es contradiu, d'una banda, amb la seva "gran disposició" a acollir persones refugiades, i de l'altra, amb els recels de crear un "estat nou que ho faci possible"."El que fem avui és diàleg, allò que passa pel carrer per la participació, per la gent, per informar-los del que volem pel futur de la ciutat", ha dit Bosch en el tret de sortida a Barcelona de 'La República que farem', on ha estat acompanyat del president de la Federació d'ERC a Barcelona Robert Fabregat.

"Des d'ERC sempre hem dit que la independència és la millor eina que tenim per construir un país millor, on la gent tingui garantits els seus drets", ha assenyalat Fabregat, qui ha afegit que en la campanya es recolliran propostes de la ciutadania per a un document marc que es presentarà durant el procés constituent. El president de la federació republicana ha afegit que al gener es preveu fer un nou acte i que fins l'abril s'aniran recollint propostes en més de 60 parades que s'aniran instal·lat i repartides per la ciutat. Per la seva banda, Bosch ha indicat que "a Barcelona oferim també una alternativa de diàleg" i, en aquest sentit, ha criticat Colau per no defensar els interessos de la capital catalana al Parlament mostrant el seu rebuig als pressupostos. "Que defensi Barcelona a tot arreu i que ho faci al Parlament, que els seus dialoguin i no presentin esmena a la totalitat i no tombin pressupostos, sinó que s'obrin a parlar-ne", ha demanat.Sobre els comptes presentats del Govern, i davant els retrets de la CUP per no ser prou socials i no gravar més a les rendes més altes, Bosch s'ha mostrat convençut que "el vicepresident Junqueras "està fent tots els esforços per tenir la fiscalitat més progressiva en el nostre país", ha dit. "Parlarem fins on calgui, tot el que es pugui fer es farà", ha assegurat. Crisi dels refugiats i estat propi"Volem acollir refugiats. És un deure i és llei", ha asseverat Bosch en relació a la participació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una cimera europea a Roma per tractar la crisi dels refugiats. El cap d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona reconeix les "bones intencions" de Colau en aquesta qüestió, però, li ha recordat que "no ho podem complir perquè no tenim les eines". "No tenim un estat propi que pugui fixar les seves quotes de solidaritat", ha assenyalat. "Mentre estiguem a l'estat espanyol no tindrem mai la possibilitat de ser generosos i solidaris", ha afegit Bosch, qui retreu a Colau la contradicció amb les seva "gran disposició" a acollir refugiats, però els seus aparents a "tenir estat propi".