Laura Borràs en la compareixença d'aquest dimarts (ACN/Gerard Artigas)
Laura Borràs en la compareixença d'aquest dimarts (ACN/Gerard Artigas)

Borràs es declara innocent i no farà cap pas al costat davant les peticions de dimissió

La presidenta del Parlament afirma que no ha comès "cap delicte" i que no pensa deixar el càrrec per la causa de l'Institut de les Lletres Catalanes

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que no té cap intenció de dimitir ara que la causa oberta contra ella pel suposat fraccionament de contractes quan era al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Segons ha dit, se la vol "condemnar abans de ser jutjada". 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va deixar fa dies Borràs per segona vegada a un pas de judici per prevaricació, frau, falsedat en document mercantil i malversació, per "abusar" presumptament del seu càrrec al capdavant de la Institució per adjudicar a dit 18 contractes menors a un amic.

Borràs ha proclamat la seva innocència i ha dit que no pensa deixar el càrrec: 

"Vull expressar les raons per les quals no tinc intenció de fer el pas al costat, que m'exigeixen els que em volen apartar de la vida política. La primera raó és que soc innocent. Ho reitero, encara que sigui per contestar els que reiteren la meva culpabilitat. No he comès mai cap delicte."

La dirigent independentista s'ha mostrat convençuda que el cas "no hauria arribat tan lluny judicialment si no fos per qui soc i pel projecte polític que represento". I ha denunciat que se la persegueix per aquest motiu: "Mai he pretès que ningú m'absolgui per ser independentista. El que censuro és que vulgui aprofitar la injusta autoritat de la justícia espanyola per apartar-me políticament", ha afegit. 

Borràs ha insistit que no ha comès cap irregularitat: 

"No he comès cap delicte. De fet, em sento especialment orgullosa de la feina que vaig a dur a terme al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes." 


Borràs: "És pensant en la dignitat del Parlament que no he de dimitir" 

La compareixença de Borràs s'havia anunciat per a la 1 del migdia, però ha tingut lloc amb gairebé dues hores de retard. Segons ha explicat ella mateixa, ha decidit sortir davant dels mitjans tenint en compte que el procediment judicial obert contra ella des de fa més de 4 anys "s'acosta a una fase determinant" i per les veus que li reclamen que dimiteixi. 

Partits de l'oposició li han demanat que plegui, mentre que ERC l'ha instat a preservar la dignitat de la cambra catalana. "És precisament pensant en la dignitat del Parlament que considero que no he de dimitir", ha manifestat. 

"Puc afirmar amb absoluta tranquil·litat que duc a terme la meva tasca amb honradesa i mirant sempre de treballar a favor del bon funcionament del Parlament i de garantir els drets dels seus membres", ha destacat. 

La dirigent de Junts ha dit que no se sent "interpel·lada" per l'article 25.4 del reglament del Parlament, que preveu suspendre els diputats quan se'ls obre judici oral per delictes de corrupció. "No em sento interpel·lada perquè no he comès cap delicte", ha apuntat. 


Pendent la decisió sobre el vot de Lluís Puig

La compareixença ha tingut lloc el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha comunicat al Parlament l'anul·lació de la delegació de vot de Lluís Puig, que va ser conseller de Cultura del govern Puigdemont i es va exiliar a Bèlgica. 

La mesa ha de decidir ara si li manté la delegació o ja no permet que Puig voti en el ple que comença aquest dimecres. Un cas que recorda el de l'exdiputat de la CUP Pau Juvillà. Aleshores, la secretària general del Parlament va acabar executant la resolució de la Junta Electoral Central que el deixava sense escó. 

 

ARXIVAT A:
Laura BorràsParlament de Catalunya
Anar al contingut