Thom York, cantant i compositor de Radiohead, al Melt Festival d'Alemanya , el 2013 (Wikimedia Commons/Henry Laurisch)
Thom York, cantant i compositor de Radiohead, al Melt Festival d'Alemanya, el 2013 (Wikimedia Commons/Henry Laurisch)

#BorisKilledMusic, la campanya dels músics britànics contra l'acord del Brexit

El líder de Radiohead, membres de Franz Ferdinand, Lilly Allen o Dua Lipa encapçalen la petició per a la lliure circulació dels professionals de la música a la UE sense visat

RedaccióActualitzat

Els músics del Regne Unit estan indignats amb la falta d'acord perquè puguin fer gires per la Unió Europea sense que els calgui visat. Un article a la premsa britànica que dona les culpes al govern de Boris Johnson ha provocat una pluja de reaccions a les xarxes socials i l'etiqueta #BorisKilledMusic" ("Boris ha matat la música") ha arribat a ser tendència.

Amb l'acabament de la lliure circulació, entre el Regne Unit i el continent, l'1 de gener, els músics han d'obtenir visats individuals abans d'anar a qualsevol país de la Unió Europea, cosa que els suposa costos en temps i diners.

Segons el diari "The Independent", durant les negociacions del Brexit, el Regne Unit hauria rebutjat un acord amb la Unió Europea perquè les bandes britàniques poguessin treballar a la Unió sense visat a canvi que els músics europeus poguessin fer el mateix. En canvi, fonts del govern citades per la revista especialitzada "NME" responsabilitzen la Unió Europea d'haver rebutjat un acord més ambiciós proposat pel Regne Unit que incloïa la lliure circulació per fer negocis en general.

En tot cas, desenes de músics britànics, com ara Thom Yorke, de Radiohead; membres de Franz Ferdinand, Maximo Park, els Charlatans, Sleaford Mods, Lilly Allen , Dua Lipa o Foals, entre molts i molts altres, han mostrat la seva indignació a les xarxes.

 

 

 

 

També s'ha manifestat en contra d'aquesta retallada a la lliure circulació dels músics l'alcalde de Manchester, Andy Burnham, defensant que la música ha estat un dels millors productes d'expotació tant de la ciutat com del Regne Unit.

 

 

S'ha generat un gran ventall de reaccions irades que han anat des del simple insult fins a la publicació de xifres que mostrarien que la indústria musical genera 4 vegades més ingressos que la indústria pesquera al Regne Unit. A més de l'etiqueta a les xarxes socials, també s'ha creat el lema "Aquest país està matant la música".

Els artistes han promogut una recollida de firmes per exigir l'exempció de visats per a artistes i professinals de la música que ha obtingut al voltant de 250.000 signatures.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut