El PDeCAT portarà la gravació de Bonvehí a la Fiscalia i demana explicacions a ERC

El responsable d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, anuncia que portarà la filtració a la Fiscalia

RedaccióActualitzat

El secretari d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, portarà la gravació de la seva conversa privada a la Fiscalia. Assegura que es referma en les seves paraules, però que ningú pot posar en dubte el seu independentisme. El PDeCAT demana a Esquerra Republicana que aclareixi els fets i n'assumeixi les responsabilitats.

Bonvehí ha sortit en roda de premsa, acompanyat per la coordinadora general del partit, Marta Pascal, per explicar els fets. En unes declaracions contundents, el dirigent del PDeCAT ha denunciat que això no ajuda al procés:

"La independència no es guanya així. Es guanya amb lleialtat i confiança entre tots nosaltres, especialment entre els independentistes i també entre els partits que ara compartim govern i que estem fent junts el govern."

Pascal ha demanat a Esquerra, de qui se sospita que va filtrar la conversa, que expliqui què ha passat:

"He parlat amb Marta Rovira i li he expressat el nostre desànim, que a aclareixin els fets i assumeixin les seves responsabilitats."

"El procés no s'ha trencat"

Tot i les dures declaracions de Bonvehí, Pascal ha volgut deixar clar que el procés no s'ha trencat. Ha dit, textualment, que "això va endavant".

Pascal argumenta Esquerra Republicana no té aquesta manera de fer.

"Esperem que tot acabi en un despropòsit i no haguem de lamentar res més"

Pascal diu que no acusen a ningú, però que han parlat amb ERC després que el diputat Joan Tardà hagi reconegut a Catalunya Ràdio que les persones que surten a la gravació són dos militants del partit.

A la fiscalia

Bonvehí ha assegurat que s'ha sentit en una certa indefensió en aquestes hores. Diu que se li han vulnerat drets fonamentals com el de la intimitat i l'honor i que per això portarà el cas a la fiscalia.

El dirigent del PDeCAT presentarà denuncia dimarts, després de les festes de Setmana Santa.

Ratifica les paraules

Bonvehí ha reconegut que és ell el que parla a la gravació i no ha retirat les seves paraules. Tampoc la part en què diu que si el procés fracassés, presentarien un candidat autonomista.

"Les paraules són les meves, em ratifico en tot allò que vaig dir."

Bonvehí ha explicat que com a responsable d'organització ha de preveure tots els escenaris que hi pot haver a Catalunya els pròxims anys. Però ha afegit, contundentment: "He estat, sóc i seré independentista."

El secretari d'organització del PDeCAT afegeix que les crítiques no canviaran la seva feina al partit:

"Em poden atacar tanc com vulguin, però no em deixaré intimidar ni deixaré d'exercir les meves funcions com a responsable d'organització del partit."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut