El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí (ACN)
El coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí (ACN)
Barcelona

Bonvehí: "Si el procés acaba en desastre, el PDeCAT presentarà un candidat autonomista"

El dirigent del PDeCAT matisa a "El matí de Catalunya Ràdio" que el candidat del seu partit seria "autonòmic", i no autonomista després que s'hagi difós una conversa privada amb dirigents comarcals

RedaccióActualitzat

El PDeCAT presentaria un candidat autonomista a la presidència de la Generalitat capaç de defensar el seu ideari en unes eleccions autonòmiques en cas que el procés no acabés bé, o bé perquè no es fes el referèndum o bé perquè hi guanyés el no a la independència. I en presentaria un d'independentista si el procés encara no ha acabat. Això és el que va explicar un dels dos líders del partit, David Bonvehí, en un dinar el 31 de març amb una quinzena de càrrecs comarcals de la formació.

Algú el va gravar i aquest dijous el diari digital "eldiario.es" hagi difós la gravació. Tot i que la qualitat del so és dolenta, es pot escoltar Bonvehí com diu textualment que si el procés no acabés bé presentarien un candidat independentista i que si el procés fos un desastre en presentarien un d'autonomista:

"Si el procés no s'ha acabat i estem al mig de la voràgine, haurem de buscar algú molt independentista i si el procés ha estat un desastre, haurem de posar algú autonomista".

Bonvehí, però, ha matisat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el candidat del seu partit seria "autonòmic", i no autonomista

"En l'escenari en què hi hagués hagut un referèndum o que en el procés hagués hagut de dir que no o que el procés no hagués acabat bé i haguéssim hagut d'anar a unes eleccions autonòmiques, hauríem de buscar un candidat que fos capaç d'anar a unes eleccions autonòmiques en nom del partit demòcrata. Tan de bo no arribem en aquest punt, però jo ho vaig exposar amb aquesta hipòtesi."

Vila: "L'autonomisme a Catalunya és mort"

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha sortit al pas dels rumors que l'assenyalen com un dels possibles candidats amb aquest perfil "autonomista". En un acte a Torroella de Montgrí, Vila ha apuntat que, a Catalunya "mai més un polític que raoni en clau autonomista tindrà res a dir ni res a fer" i ha afirmat que "l'autonomisme, tal com l'hem entès, és mort".

 

 

El conseller de Cultura ha assegurat que "especular si hi ha conselleres o consellers més o menys compromesos" amb el sobiranisme "és un trist favor a aquest gran repte històric que tenim com a país".

CUP: "No és temps de dubtes"

Però la CUP interpreta que "candidat autonomista" vol dir algú que renunciés a la independència i apostés novament per l'autonomisme. Per això, la diputada cupaire Mireia Boya ha denunciat a Twitter que els escocesos no es van tornar autonomistes amb la victòria del "no" al referèndum, sinó que han anat a buscar el segon.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut