Benet Salellas: "Tenim tot l'aparell de l'Estat al servei de la falsedat"

L'advocat diu que "l'administració de justícia es continua utilitzant per silenciar l'adversari polític" el mateix dia en què la Guàrdia Civil ha detingut 9 persones vinculades als CDR

RedaccióActualitzat

L'advocat de Jordi Cuixart, Tamara Carrasco i altres membres dels CDR, Benet Salellas, ha assegurat al programa "Més 3/24" que "tenim tot l'aparell de l'Estat al servei de la falsedat que és la utilització de la violència en la reclamació legítima independentista a Catalunya".

Salellas ha fet aquestes declaracions el mateix dia en què la Guàrdia Civil ha detingut nou persones relacionades amb els CDR per ordre de l'Audiència Nacional i després que dues d'aquestes persones hagin quedat en llibertat en càrrecs, acusades de terrorisme.

En la seva entrevista amb el programa "Més 324", Salellas ha criticat l'administració de justícia:

"Una cosa tan important en una societat com és l'administració de justícia es continua utilitzant per silenciar l'adversari polític o per construir un fals relat, en aquest cas de l'independentisme, un fals relat de violència en aquest moviment politic. És terrible perquè és una constant que vam heretar del règim anterior, que molts governs hi han col·laborat i que el govern Sánchez demostra que en aquesta precampanya electoral pensa utilitzar contra l'independentisme."

En aquest sentit, Salellas ha expressat:

"No tenim cap confiança que les institucions judicials de l'Estat actuïn amb imparcialitat i objectivitat i no al servei d'un discurs i d'un projecte polític."

Salellas ha assegurat que operacions com la d'aquest dilluns degraden l'Estat de Dret perquè primer es restringeixen drets i llibertats i després es busquen les proves. I sobre el material confiscat per la Guàrdia Civil, ha dit:

"Quan es parla de precursors d'explosius, és perquè no s'han trobat els explosius. Si s'haguessin trobat veuríem les fotografies de les bombes preparades. No existeixen, i per això parlen de precursors, que és l'eufemisme per dir que no han trobat res."

 

"Una sentència molt dura"

Finalment, Salellas també ha parlat sobre la sentència del judici del procés que el Tribunal Suprem ha de dictar en les pròximes setmanes:

"L'Estat, i el Tribunal Suprem n'és una de les màximes expressions, ens prepara una sentència molt dura en la lògica de la venjança, l'escarni i la utilització de la justícia amb finalitats d'un determinat projecte polític."

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilCDRAudiència NacionalEleccionsOperació Judes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut