Barcelona

Beatificació a la Sagrada Família amb 588 persones, autoritzada pel Procicat

La cerimònia s'ha pogut fer perquè s'ha respectat la limitació d'ocupar menys d'un terç de la capacitat del temple

RedaccióActualitzat

La basílica de la Sagrada Família ha acollit aquest dissabte una cerimònia de beatificació amb 588 assistents.

Tot i que la Sagrada Família està tancada a les visites des de fa una setmana i malgrat les restriccions sanitàries vigents, la cerimònia de beatificació de Joan Roig Diggle, assassinat als inicis de la Guerra Civil, s'ha volgut mantenir.

La cerimònia s'ha pogut fer perquè s'ha respectat la limitació d'ocupar menys d'un terç de la capacitat del temple.

Els assistents han mantingut la distància i l'ús de la mascareta era obligatori.

Segons els organitzadors, hi han assistit ciutadans de Barcelona que han respectat el confinament municipal.

Tot i això, sí que hi havia 15 bisbes concelebrants, que han pogut arribar-hi d'arreu de Catalunya, i el nunci apostòlic, que ha estat autoritzat a desplaçar-se des de Madrid. Es considera que queden exclosos de les restriccions de mobilitat per motius laborals.

Altres beatificacions, com la que s'havia de fer la setmana vinent a la Seu de Manresa, s'han ajornat pel context actual.

Els assistents havien de portar mascareta i mantenir la distància de seguretat (Laia Mestre/TV3)

 

Pot sorpendre, però, que aquí hi pugui haver 600 persones i els teatres i cinemes - també amb aforaments limitats- continuïn tancats. Però és una de les excepcions del Pla de Protecció Civil, ja que la llibertat de culte és un dret fonamental.


Polèmica cerimònia al juliol

Al juliol, la Generalitat va obrir expedient a l'arquebisbat per una cerimònia en record de les víctimes de la Covid que es va celebrar sense permís del Procicat i superava l'aforament permès, de deu persones.

En aquell cas, es van reunir més de 400 persones en una missa que va oficiar l'arquebisbe Omella, però a la qual no hi va assistir cap representant institucional.

L'arquebisbat va emetre un comunicat en què assegurava que l'aforament havia estat del 20% del total de la basílica i que s'havien complert totes les mesures de seguretat.

ARXIVAT A:
Sagrada FamíliaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut