BCN World s'hauria de construir a Vila-seca i Salou
BCN World s'hauria de construir a Vila-seca i Salou
Salou

BCN World, en qüestió per les negociacions entre JxSí i la CUP

L'alcalde de Salou promet ser "bel·ligerant" per defensar el projecte i critica que pesin més "les interessos dels partits que els del territori"

RedaccióActualitzat

BCN World, el macrocomplex d'oci i joc projectat al camp de Tarragona, està en qüestió per les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP. La proposta d'acord per a la investidura d'Artur Mas que ha fet pública JxSí obre la porta a la paralització i a una eventual revisió del projecte. En concret, al document es pot llegir que deixaria en suspens el pla urbanístic vinculat al complex d'oci:

18. Barcelona World​. El programa electoral de Junts pel Sí estableix el compromís de "revisar i impulsar el projecte de complexos turístics integrats del camp de Tarragona, per concretar l'aposta de captació de mercats llunyans i de protecció econòmica del territori, en el segment del turisme familiar i dels esdeveniments i convencions, en un marc de compromís amb el turisme de qualitat, responsable i sostenible". Tanmateix, es deixa en suspens la tramitació del PDU. Es crea un grup de treball per abordar una possible revisió del pla entre el Govern, Junts pel Sí i la CUP. La vigència de la suspensió del PDU es mantindrà fins que no hi hagi un acord per consens

Davant aquesta possibilitat, l'alcalde de Salou, Pere Granados, de CiU, ha mostrat el "més rotund desacord" i ha anunciat que serà "bel·ligerant" perquè no s'aturi el projecte:

"No podem tolerar un pacte que miri més pels interessos dels partits que pels del territori"

Granados ha destacat que BCN World tindria un impacte "inqüestionable" en la creació de riquesa i de llocs treball. L'alcalde ha avisat que, des de Salou, defensaran el projecte "amb totes les armes, fins i tot amb protestes, perquè entenem que és una decisió molt negativa per a Salou i per al territori". "Parlen de construir un nou estat, però no es pot construir des de la destrucció, sinó al revés", ha sentenciat.

Anar al contingut