Educació estudia fer tests al personal de les escoles i prioritzar-ne la vacunació
Educació estudia fer tests al personal de les escoles i prioritzar-ne la vacunació (ACN/Oriol Bosch)

Educació estudia fer proves massives al personal de les escoles després de Nadal

El conseller d'Educació ha assegurat que, en aquesta segona onada de la pandèmia, el tancament de les escoles mai ha estat sobre la taula

RedaccióActualitzat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que després de Nadal es volen fer tests massius al personal que treballa en centres educatius.

Bargalló ha explicat que porten temps analitzant com fer-ho, però no ha aclarit si el cribratge massiu als docents i al personal no docent es farà amb tests d'antígens o proves PCR.

A més, en declaracions al programa "Els matins" de TV3, ha remarcat que, quan arribi la vacuna, els treballadors del sector educatiu estaran entre els que tindran prioritat per vacunar-se. Ho ha explicat així:

"Les autoritats sanitàries europees diuen que el col·lectiu de l'escola és també un col·lectiu on s'han de fer cribratges massius i s'han de fer aquestes prioritzacions de vacunes."


Els professionals de l'àmbit educatiu estan, a nivell europeu, en la segona tanda de la vacunació, just després de la gent gran i els sanitaris, que són el col·lectiu prioritari.

No en són els únics integrants, però, perquè aquest segon grup és del conjunt de treballadors del sector públic.

El conseller d'Educació s'ha refermat en la idea que l'escola és segura, amb l'argument que el percentatge de proves que han donat positiu és força inferior al del conjunt de la societat.

Pel que fa a les mesures que s'han aplicat en aquesta segona onada de la pandèmia, el conseller ha assegurat que el tancament total de les escoles no ha estat mai sobre la taula.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Josep BargallóEducació Vacunes
Anar al contingut