Les platges de Barcelona es preparen per començar a obrir (ACN/Miquel Codolar)

Barcelona obre les platges, però només per fer esport de 6 a 10 del matí

Es podrà córrer o nedar, però no fer passejades ni estades. Els esportistes federats també podran accedir-hi a la franja del vespre

RedaccióActualitzat

Les platges de Barcelona reobriran a partir d'aquest divendres per ampliar els espais de la ciutat on es pot practicar esport, després de vuit setmanes tancades.

Entre les 6 i les 10 del matí, s'hi podran practicar esports individuals, com ara córrer o nedar, tot i que no hi haurà servei de socorrisme, i per això es demana "responsabilitat", com es fa tota la temporada d'hivern. S'haurà de respectar la distància de dos metres entre persones. No s'hi podran fer "passejades, ni estades, ni pícnics", segons ha dit el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia. Per tant, està prohibit encara prendre el sol o el bany recreatiu.

 

 

Per seguretat, estaran tancats o fora de servei les dutxes i els rentapeus, els lavabos públics i les àrees de jocs infantils i esportives.

 

Cadascuna de les nou platges de la ciutat tindrà dos punts d'accés, que controlarà la Guàrdia Urbana. No s'hi podrà anar amb el cotxe perquè les platges es conceben com un espai de proximitat.

Els esportistes professionals i federats també podran utilitzar la platja a la franja del vespre, entre les 20.00 i les 23.00, i tindran un accés especial a la platja del Bogatell. També es podrà practicar el surf.

 

Ja s'ha reprès el servei de neteja i condicionament de les platges, com a preparació per a una "obertura més general" en les següents fases. El regidor Eloi Badia ha aclarit que primer s'habilita la platja com a espai públic i que la temporada de bany no es podrà reprendre fins a la fase 3 del desconfinament.

 

Una persona fent esport a la platja de la Barceloneta, el 2 de maig (Reuters/Nacho Doce)
Els federats també podran fer esport a l'horari del vespre (Reuters/Nacho Doce)


Es recupera Montjuïc

A més de les platges, aquest divendres també obriran sis parcs de l'àrea de Montjuïc per a la pràctica esportiva i el passeig. Són els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, Jardins del Teatre Grec, Jardins de Laribal, Jardins d'Aclimatació de Montjuïc i Jardins de Joan Brossa, així com els Jardins de Joan Maragall, que normalment obren els caps de setmana.

Divendres passat, ja van obrir 70 parcs urbans i dilluns s'hi va afegir el de la Ciutadella.

 

 

Segons el regidor, la intenció és "obrir tots els parcs al més aviat possible", però diu que la "lògica del desconfinament" aconsella fer-ho de forma "gradual".

L'Ajuntament recorda que els espais infantils no es poden utilitzar i que els gossos han d'anar sempre lligats.
ARXIVAT A:
Coronavirus Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut