L'entrada del Parc Central del Poblenou, al carrer Cristóbal de Moura
L'entrada del Parc Central del Poblenou, al carrer Cristóbal de Moura (Enfo / Wikimedia Commons)

Els parcs oberts i els carrers tancats al trànsit a Barcelona per facilitar el passeig

A partir d'aquest divendres, la ciutat reobre la meitat dels parcs urbans i talla el trànsit a 44 carrers, que passen a ser exclusivament per a vianants

Actualitzat

Barcelona reobrirà a partir d'aquest divendres 70 parcs urbans i tancarà al trànsit 44 carrers de la ciutat per facilitar el passeig i permetre que l'espai sigui prou ampli per poder caminar mantenint unes distàncies mínimes, per evitar contagis de coronavirus.

Tot plegat, a les portes d'un cap de setmana llarg en què, a partir de dissabte, es podrà anar a passejar i fer esport i quan fa uns dies que els menors de 14 anys poden sortir al carrer.

Precisament per evitar que es repeteixin imatges com les d'algunes aglomeracions del primer dia amb nens al carrer, l'Ajuntament reobre la meitat dels parcs i una quarantena de carrers estrets passen a ser exclusivament per a vianants. Aquest dimarts, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ja va anunciar que el govern municipal estava estudiant aquesta opció.

 

En les últimes hores, els serveis de manteniment han dut a terme els darrers preparatius per poder obrir els parcs: han fet una primera neteja, han buidat papereres, han recollit branques caigudes i han desbrossat algunes zones.

A l'Eixample, reobren la majoria de les illes de cases amb jardins interiors.

Aquest cap de setmana continuaran tancats els parcs de Montjuïc i la Ciutadella, tot i que aquest últim es preveu que obri a partir de dilluns dia 4.

 

Aspecte del Parc de la Ciutadella de Barcelona
Aspecte del Parc de la Ciutadella de Barcelona (ACN / Ana Amat Vendrell)

 

Els parcs que reobren aquest cap de setmana són:

A Ciutat Vella: els Jardins Rubió i Lluch i el Parc Sant Pau del Camp

A l'Eixample: el Parc Joan Miró, els Jardins de la Torre de les Aigües, el Parc de l'Estació del Nord, els Jardins de Safo i els Jardins de Flora Tristán.

I les illes del Clínic, Montserrat Figueras, Sebastià Gasch, Maria Matilde Almendros, Rosa Deulofeu, Constança d'Aragó, Cèsar Martinell, Montserrat Roig, Henri Dunant, Clotilde Cerdà, Tres Tombs, Joan Olivé-Càndida Pérez, Jaume Perich, Maria Mercè Marçal, Ermessenda de Carcassona, Macaia, Lina Òdena, Palua Montal, Mercè Vilaret, Camí antic d'Horta, Laura Albéniz, Beatriu Pinós i Tete Montoliu.

 

Serveis de manteniment treballant al Parc de l'Estació del Nord, abans de la reobertura d'aquest cap de setmana
Serveis de manteniment treballant al Parc de l'Estació del Nord, abans de la reobertura d'aquest cap de setmana

 

A Sants-Montjuïc: el Parc de Can Sabaté, el Parc de l'Espanya Industrial, els Jardins Aramon i Serra, el Jardí Priorat, els Jardins Elisard Sala, els Jardins de Sant Cristòfol, els Jardins de Ca l'Elena, els Jardins dels Drets Humans, els Jardins del Tenor Massini, els Jardins de Gaietà Renom, els Jardins de Josep Goday i Casals, els Jardins de Can Salvi i la Colònia Castells.

A Sarrià-Sant Gervasi: el Parc Can Castelló, la plaça Wagner, els Jardins de Can Ferrer, els Jardins de la Vila Florida, els Jardins de Can Sagnier, els Jardins de Can Senillosa i l'illa La Costa.

A Gràcia: el Parc de la Creueta del Coll, la Plaça Manuel Torrente, els Jardins del Mestre Balcells, els Jardins de Maria Baldó, el Passatge d'Isabel Vicente, el carrer Santa Rosa i l'Espai Punt Verd-Vallcarca.

 

A Horta-Guinardó: el Parc de les Aigües, els Jardins Pla i Armengol i l'illa Escola de Música Can Fargas.

A Nou Barris: l'illa Pi i Molist.

A Sant Andreu: el Parc de la Pegaso, el Parc de la Trinitat i l'illa Cinca-Palomar.

A Sant Martí: el Parc del Centre de Poblenou, els Jardins de Joana Tomàs, els Jardins de Gabriela Mistral, els Jardins de Margarida Comas, l'illa de Sancho d'Àvila-Àlmogavers i Diagonal Mar.

 

Diverses persones passejant aquest dimecres pel Turó de la Rovira, amb la ciutat de Barcelona al fons
Diverses persones passejant aquest dimecres pel Turó de la Rovira, amb la ciutat de Barcelona al fons (EFE / Alejandro García)

 

Pel que fa als carrers que es pacificaran, són els següents:

 

La llista dels carrers Barc... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut