Imatge d'arxiu de Garzón (Foto: EFE)
El Suprem ha decidit obrir judici contra el magistrat. (Foto: EFE)
Madrid

Baltasar Garzón recorre la decisió del Suprem i diu que és víctima d'una "persecució ideològica"

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón recorre la decisió que el vol fer seure al banc dels acusats. Garzón ha presentat un recurs d'apel·lació a la sala del penal del Tribunal Suprem que al·lega que la decisió del jutge Luciano Varela "va contra el dret i suposa un risc seriós per la independència judicial".

Actualitzat
El jutge Varela acusa Garzón de no tenir competències per investigar les desaparicions del franquisme, i això podria suposar la inhabilitació del magistrat de l'Audiència Nacional.

En el recurs, Garzón al·lega que "han estat motivacions ideològiques de certes organitzacions i grupuscles marginals els que han exercit una acció penal" contra ell, i que pensava que el Suprem no faria cas a "aquesta persecució ideològica".

Pel que als judicis sobre els desapareguts del franquisme, Garzón s'ha refermat en la intenció de "protegir i donar respostes a les víctimes", i el seu advocat ha manifestat que fer seure a Garzón a la banqueta dels acusats és "condemnar a les víctimes a no saber mai més què va passar amb els seus familiars".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut