Un professional sanitari amb un test d'antígens de Covid-19
Viena

Àustria dona 5 autotests d'antígens per persona al mes per reduir contagis

Es recullen a la farmàcia i el poden fer a casa tot els més grans de 15 anys amb targeta sanitària

Des d'aquest dilluns, els austríacs tenen a la seva disposició cinc autotests d'antígens per persona i mes. Dins de l'estratègia anti-Covid, el país centreeuropeu ha decidit oferir aquests tests de franc, que es poden recollir en alguna de les 14.000 farmàcies del país i que es poden fer a casa.

Tots els més grans de 15 anys amb targeta sanitària poden recollir aquest subministrament mensual. Els testos es fan recollint mostres del nas amb un bastonet que s'ha d'introduir dins un líquid reactiu.

El resultat de la prova, però, no és vàlid per accedir a serveis que impliquen contacte estret, com ara centres d'estètica o de massatges.

En cas que surti positiu i calgui fer quarantena, a les instruccions del test hi ha el telèfon on cal trucar per avisar del cas.

 

Un bastonet amb el qual es recullen les mostres per fer el test d'antígens de Covid (Reuters / Leonhard Foeger)

 

Més de mig milió de persones no poden accedir als tests

Dels 8,8 milions de titulars de targeta sanitària, unes 600.000 persones han quedat excloses d'aquest subministrament perquè no surten al registre de dades.

El Col·legi de Metges ha advertit de la discriminació que suposa i el ministre de Sanitat s'ha compromès a solucionar-ho en dues setmanes.

L'estratègia d'Àustria passa per oferir testos gratuïts en escoles, farmàcies i altres locals per controlar la pandèmia, que ha impactat més greument el país ara que no pas en la primera onada.

La incidència actual és de 161 casos per cada 100.000 habitants en 7 dies i fa 4 mesos que estan tancats els locals d'oci i els bars i restaurants.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Àustria
Anar al contingut