Astúries, els primers a demanar un confinament domiciliari que Illa descarta per ara
El president asturià, Adrián Barbón (EFE/Alberto Morante)

Astúries, els primers a demanar un confinament domiciliari que Illa descarta per ara

El govern asturià decreta el "tancament de tota l'activitat econòmica no essencial" i avança el toc de queda dues hores

RedaccióActualitzat

El govern asturià ha demanat al Ministeri de Sanitat espanyol que aprovi un confinament domiciliari de 15 dies a tota la comunitat. És la primera comunitat autònoma espanyola que anuncia que sol·licitarà formalment al govern espanyol poder aplicar aquesta mesura --per a la qual necessita la seva autorització-- per contenir els contagis de Covid-19.

Ho ha anunciat el president asturià, Adrián Barbón, després d'una reunió d'urgència del comitè de crisi de la Covid. I és que Astúries va arribar aquest diumenge al nivell d'alerta número 4, el màxim, i que indica risc extrem.

Barbón ha assegurat que "no hi ha cap altre camí" que demanar formalment el confinament domiciliari "si volem de veritat doblegar la corba de contagis".

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja li ha respost. Ho ha fet assegurant que "ara no ho preveiem ni hi estem treballant", perquè "el ventall de mesures que hi ha a disposició de les comunitats autònomes per poder actuar és suficient".

Illa també ha demanat a les autonomies que no entrin en una competició per veure qui implanta les mesures més dures.

En aquesta línia, des de Catalunya, la consellera Vergés ha assegurat que "no estem a la posició d'Astúries" i, tot i no descartar res, ha assegurat que abans de plantejar-se més restriccions cal donar temps a les mesures que ja estan en marxa.
 

Tancament de "l'activitat econòmica no essencial"

Astúries també ha decretat el "tancament de tota activitat econòmica no essencial" i ha avançat dues hores el toc de queda, que serà a les deu de la nit a partir de dimecres. Barbón ha parlat de "moment crític":

"Estem en un moment crític de l'evolució de la segona onada, no ho esperàvem, ni molt menys."


Les noves mesures a Astúries arriben arran del fort augment de la pressió assistencial i de contagis, que han superat els 3.000 en els últims vuit dies d'octubre.

ARXIVAT A:
Coronavirus Confinament
Anar al contingut