Asens: "Estem en una situació en què la política d'ocultació de la veritat del PP es manté"

El tinent d'alcalde diu que Sánchez s'hauria de posar al costat de les víctimes de l'1-O i no posar pals a les rodes a la investigació

Actualitzat

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i advocat especialista en drets humans, Jaume Asens, reclama col·laboració al Ministeri de l'Interior en la investigació de les càrregues policials de l'1 d'octubre, en què està personat el consistori. Asens considera que el govern de Pedro Sánchez s'hauria de posar al costat de les víctimes de les càrregues i no posar pals a les rodes a la investigació policial.

"El que hauria de fer el govern de Pedro Sánchez és posar-se amb les víctimes i sobretot no posar pals a les rodes a la investigació policial".

En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, el tinent d'alcalde assegura que "si el govern espanyol es nega a donar informació, pot incórrer en desobediència."

En qualsevol cas, Asens ha assegurat que no s'ha notat cap canvi entre el govern de Pedro Sánchez i el de Mariano Rajoy.

"Estem en una situació on la política d'ocultació de la veritat del PP es manté i per això hem elevat el to".

Asens demana al ministeri que comenci per identificar l'agent que va disparar la bala de goma que li va fer perdre un ull a Roger Español.

Sobre el cas de Roger Español, diu també que en el moment en què es va disparar la bala de goma que presumptament li va fer perdre un ull no s'estaven produint alteracions de l'ordre públic.

 

 

A més ha assegurat que els interrogatoris als policies nacionals investigats als jutjats de Barcelona desmunten el relat de l'Audiència Nacional i el Suprem amb el qual s'ha inculpat la cúpula dels Mossos.

"Van complir amb les ordres, van tancar els col·legis sense crear cap desordre públic i, en canvi, qui va actuar il·legalment aquell dia i de forma presumptament delictiva van ser la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Aquest relat exculpa la cúpula dels Mossos d'Esquadra que està asseguda al banc dels acusats".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut