Artur Mas ha dit que espera que el judici pel 9-N serveixi per ampliar la base sobiranista

L'expresident de la Generalitat ha destacat també a "El matí de Catalunya Ràdio" que si no hi ha alternativa caldrà pensar en la unilateralitat.

Actualitzat

Artur Mas ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el judici per 9-N del 2014 podria servir  perquè augmenti el sentiment sobiranista i perquè es faci pinya.  Segons Mas: "Aquest judici ha de servir per eixamplar la base sobiranista del país, això sí que ho espero. És a dir, que aquella gent que encara avui pugui ser una mica escèptica respecte al que s'està fent, doncs tindran una prova del que és conviure en un estat com és l'estat espanyol que, finalment, considera delicte que el 9 de novembre de l'any 2014 fos una enorme festa democràtica".

L'excap de l'executiu català també ha defensat la unilateralitat si no hi ha cap altra opció. I ha afegit: "Sí. Jo defenso aquesta opció. Si nosaltres no estem disposats a utilitzar les vies que té un poble a la seva mà... si no estem disposats a utilitzar-les, abans de començar la batalla ja l'hem perduda." 

Mas no ha descartat arribar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg si se'ls acaba condemnant. L'expresident de la Generalitat considera que, a diferència del procés participatiu del 9 de novembre del 2014, el referèndum que s'està preparant ata ha de ser clar i vinculant.

Artur Mas ha indicat que "ara s'ha d'anar a un referèndum on la pregunta és 'sí' o 'no', que són els referèndums purs sobre la independència d'un país. Això ha de ser una primera diferència important. I la segona diferència important és que ha de ser vinculant des d'un punt de vista polític i des d'un punt de vista jurídic".

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat ha  recordat que l'aprovació dels pressupostos depèn de la CUP i és contrari a incrementar impostos per tirar endavant les estructures d'estat.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Artur Mas, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut