Arrimadas defensa la moció contra Torra perquè "ara hi ha goma-2 en el debat polític"

Arrimadas ha estat rebuda a les Corts amb crits de "llibertat presos polítics" quan ha sortit al balcó de la seu del districte

RedaccióActualitzat

La portaveu de Ciutadans al Congrés i cap de llista per Barcelona, Inés Arrimadas, ha defensat aquest diumenge la moció de censura que el seu partit ha presentat al president de la Generalitat, Quim Torra. A les portes de la votació al Parlament, Arrimadas defensa la moció perquè "fins ara no havíem tingut goma-2 en el debat polític".

Arrimadas justifica que no l'hagin presentat abans perquè no hi havia un president de la Generalitat que "animés presumptes terroristes":

"Fins ara no havíem tingut goma-2 en el debat polític, no havíem tingut presumptes terroristes detinguts i cantant als jutges que sí que pensaven atemptar a Catalunya".

Arrimadas ho ha dit des de la festa major del barri de les Corts de Barcelona, on ha estat rebuda amb crits de "llibertat presos polítics" quan ha sortit al balcó de la seu del districte.  


No els van trobar Goma 2

La líder de Ciutadans ho ha dit malgrat fonts de la investigació contra els 9 detinguts el 23 de setembre acusats de "terrorisme" van negar que els haguessin trobat Goma 2.

La Fiscalia va dir que no els havien trobar explosius, sinó "precursors" "susceptibles de ser utilitzats en la fabricació d'artefactes". Malgrat això, van mantenir-los l'acusació de tinença d'explosius.

Aquesta operació de la Guàrdia Civil contra membres de CDR està sota secret de sumari, però alguns mitjans de comunicació van publicar-ne filtracions.

Una d'aquestes va assegurar que els havien trobat Goma 2, un dels explosius utilitzats històricament per ETA, però va ser desmentida posteriorment.

Buscant el suport del PSC

Ciutadans buscarà fins a l'últim moment que el PSC passi de l'abstenció al sí en la moció de censura contra el president Quim Torra.

"El PSC encara pot rectificar deixant només JxCat a la diputació i recolzant la moció de censura al Parlament"

Inés Arrimades critica la posició de Miquel Iceta i apunta que totes dues formacions consideren que Torra és el problema de Catalunya.

"Fins i tot, veiem que, quan hi ha actes terroristes presumptament planificats, quan tenim goma-2 en el debat polític, ni així el PSC deixa de banda les seves tàctiques polítiques, i donar suport a la moció de censura. Que podria ser un cop de puny democràtic i un canvi important per a la convivència a Catalunya."

La moció esmentada, que serà debatuda aquest dilluns al Parlament, no compta amb un nombre de diputats suficients perquè prosperi. Té el suport de Ciutadans i el PP, que sumen 40 escons. Amb els vots del PSC tampoc se'n sortirien. Tindrien 57 escons, 11 per sota de la majoria absoluta.

Aquest dilluns es debatrà i votarà la moció de censura impulsada per Ciutadans contra el president Quim Torra. Serà la quarta moció al Parlament.

ARXIVAT A:
Moció de censuraCsQuim TorraInés ArrimadasProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut