Imatge d'arxiu d'un cotxe elèctric.
Imatge d'arxiu d'un cotxe elèctric.
Mataró

Aposten perquè el Maresme sigui el referent en la implantació del cotxe elèctric

La comercialitzadora independent Factor Energia i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni de col·laboració per convertir aquesta comarca en un referent d'implantació del vehicle elèctric i per promoure'n la utilització en els ajuntaments dels 30 municipis de la zona. El gerent del Consell Comarcal, Eladi Torres, ha explicat que també es promourà l'ús dels vehicles elèctrics entre la població, la reducció del consum i de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El conveni, que compta amb la participació de Circutor, una empresa dedicada al disseny, la fabricació i la comercialització d'infraestructures de recàrrega, és el primer que es firma a Espanya i que implica un territori tan ampli.

Actualitzat
El director general de Factor Energia, Emili Rousaud, ha explicat que Espanya té un excedent d'energia en hores de menor consum, a la nit, i el vehicle elèctric és una manera de donar-hi sortida, ja que les recàrregues se solen realitzar a les nits. Segons Rousaud, el cotxe elèctric és un projecte fonamental per a Factor Energia ja que la recàrrega d'aquests vehicles a llarg termini és una aposta de futur.

La consellera de Medi Ambient del Consell Comarcal, Silvia Tamayo, ha explicat que l'impuls del vehicle elèctric és una mesura encaminada a apostar per l'eficàcia energètica i incentivar les energies renovables. La idea és que quan els ajuntaments facin la reposició del parc mòbil de vehicles, inclosos els de la Guàrdia Urbana i els dels serveis tècnics, vagin canviant-los per vehicles elèctrics.

Eladi Torres ha reconegut en la roda de premsa que es tracta d'un "conveni d'intencions" i que, aviat, es presentarà la proposta als alcaldes i se'ls assessorarà sobre quina és la millor manera de dur-la a terme. Factor Energia és, a més, un dels patrocinadors de la segona edició de Fórmula-e, les jornades de vehicles elèctrics que organitza el Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i que se celebra entre els dies 13 i 15 de novembre al Circuit de Catalunya.

El secretari del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials, Jordi Català, ha assenyalat que aquestes jornades tenen com a objectiu sensibilitzar i educar sobre el vehicle elèctric i divulgar-lo. Durant les jornades se celebraran més vint ponències i més de 35 empreses participaran en la presentació de diferents vehicles elèctrics.

El cap de setmana se celebraran debats d'àmbit ciutadà i es tractaran temes dirigits al gran públic, com què cal tenir en compte a l'hora de comprar un vehicle elèctric, una mostra de vehicles amb les últimes novetats o l'elecció del cotxe elèctric de l'any. A partir de diumenge al migdia, qualsevol persona amb carnet de conduir podrà fer una volta pel circuit amb els cotxes elèctrics exposats. Els dilluns se celebraran les conferències d'àmbit professional, amb ponències sobre legislació en l'àmbit del vehicle elèctric o les infraestructures de càrrega d'aquest tipus de cotxes.
Anar al contingut