Barcelona

Anna Saliente, candidata de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

La CUP era l'única formació política que encara no havia anunciat el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona. Ha estat escollida Anna Saliente, amb el vot per internet d'uns 600 militants, entre les vuit persones que encapçalen la llista de CUP Capgirem Barcelona.

El segon i el tercer lloc els ocupen Jordi Magrinyà i Marga Olalla. Cap d'ells ha tingut fins ara un paper públic destacat en la política. Saliente és militant a Horta Guinardó i ha estat responsable de la Secretaria de Feminismes i Comunicació. Ha dit que la desobediència és clau per erradicar el règim del 78, i que proposen la municipalització dels serveis públics de la ciutat.


Nascuda al barri barceloní del Guinardó el 1991, Anna Saliente va estudiar sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i, actualment, treballa en la defensa dels drets de les dones que exerceixen la prostitució en el col·lectiu feminista Genera.

L'actual cap de comunicació del grup municipal, Jordi Magrinyà, serà el número dos, seguit Marga Olalla, obrera de fàbrica del barri del Besòs, i Marc Cerdà, investigador en ciències ambientals del barri del Carmel. Completen la llista Alba San Jurjo, Leo Bejarano, Roser Vime i Alfons Romero.

La candidatura aposta per la desobediència, tant en clau social com nacional, per trencar amb el règim del 78.
 

ARXIVAT A:
CUP
Anar al contingut