Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Andorra

Andorra contradiu la Generalitat i descarta la filtració d'aigües residuals com a causant del brot de gastroenteritis

Les autoritats andorranes en culpen la manipulació dels recipients reutilitzats

Redacció Actualitzat

El govern Andorrà contradiu Salut Pública de la Generalitat en el resultats de les anàlisis d'aigua mineral embotellada que va provocar el brot de gastroenteritis que va afectar més de 4.000 persones. Les autoritats andorranes asseguren en un comunicat que "la concentració de virus trobada en les mostres analitzades és d'un màxim de 20 partícules virals per 5 litres, i que, per tant, no es pot parlar de contaminació per filtració d'aigües residuals". Una quantitat infinitament menor que la que donava aquest dilluns Salut.

Des que es va iniciar el brot, que es dóna per tancat, l'única reacció del govern d'Andorra és aquest comunicat. El conseller de Salut, Toni Comín, no hi veu contradiccions i ha dit que "no comenta comunicats d'altres governs".

Les autoritats del principat diuen que es manté la hipòtesi que el virus es va vehicular en la manipulació dels recipients reutilitzats en la línia de producció afectada. Afegeixen que no faran valoracions de "la presumpta contaminació de l'aigua envasada" en aquesta planta fins a tenir tots els elements suficients i la informació derivada del resultat de les analítiques oficials de les mostres d'aigua enviades al laboratori de l'Agència de la Salut Pública de Catalunya situat a Girona.

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut