Barcelona

Un virus fecal, causa del brot de gastroenteritis per aigua envasada

La principal hipòtesi de l'origen del brot, que es dóna per tancat i que ha afectat més de 4.000 persones, és la contaminació per aigües fecals

RedaccióActualitzat

Ja s'ha donat per tancat el brot de gastroenteritis provocat per aigua envasada de la marca Font d'Arinsal, que ha arribat a afectar un total de 4.136 persones, i ja se saben els resultats de les primeres anàlisis. La conclusió és que la gastroenteritis la va provocar un norovirus, un virus que només pot procedir d'aigües fecals. Segons ha assegurat el Departament de Salut, és la primera vegada que es detecta un virus dins d'aigua embotellada a tot el món.

Les analítiques les han fet dos laboratoris diferents, i en els dos casos han detectat una concentració molt elevada de virus, de 1.000 a 10.000 unitats per litre. Els virus, a més, procedeixen de la femta de dues persones diferents. L'Agència de Salut Pública de Catalunya sospita que l'origen de la infecció s'ha de buscar en el procés d'embotellament fet a Andorra. Encara no es coneixen els resultats de les anàlisi que també s'han fet allà. L'Agència no imposarà cap sanció a l'empresa que distribueix l'aigua a Catalunya, perquè els exàmens que s'hi han fet no han detectat cap anomalia.

Els afectats havien begut aigua en alguna de les 381 empreses que n'oferien als seus treballadors en les seves instal·lacions i que han reportat casos. Només sis persones han estat ingressades durant unes hores a l'hospital. I com que no hi ha cap cas nou des del cap de setmana passat, Salut dona l'episodi per acabat, perquè és un tipus de virus que s'incuba entre 12 i 48 hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut