Exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, a Andorra (ACN / Albert Lijarcio)
Exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, a Andorra (ACN / Albert Lijarcio)

Andorra ajorna operacions per un brot de covid entre treballadors de l'hospital

Es mantenen les intervencions d'urgències, les cirurgies prioritàries i les operacions que no requereixen ingrés hospitalari

RedaccióActualitzat

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, l'únic d'Andorra, s'ha vist forçat a ajornar durant una setmana les operacions quirúrgiques amb ingrés hospitalari per un brot de covid-19 entre els treballadors del bloc quirúrgic del centre. En total, hi ha set treballadors d'infermeria i un auxiliar que han donat positiu.

Es mantenen, però, les intervencions d'urgències i les cirurgies prioritàries, a més de les operacions que no requereixen ingrés hospitalari, segons ha explicat en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.


D'altra banda, la situació epidemiològica a Andorra ha fet que s'hagi reobert el Centre Intermedi de Control de l'hospital per atendre les persones que presentin símptomes moderats o greus compatibles amb la covid-19.

Els metges referents o el servei d'urgències seran els encarregats de derivar els pacients a aquest centre "per evitar possibles contagis i reduir la pressió al Servei d'Urgències i l'atenció primària", segons ha anunciat el govern andorrà en un comunicat.

Dues ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra
Dues ambulàncies a l'entrada d'urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra (Europa Press)


621 positius aquest cap de setmana

Entre divendres i dilluns, a Andorra s'han diagnosticat 621 casos de coronavirus. La incidència acumulada és de 3.001 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies.

En l'última setmana s'han fet 14.556 proves diagnòstiques per cada 100.000 habitants, amb una taxa de positivitat del 12,2%. L'OMS considera el 5% com la taxa màxima de positivitat per mantenir la pandèmia sota control.

Actualment, hi ha 2.052 casos actius de coronavirus al país. A l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha ingressades 16 persones a planta i 7 a l'UCI. A més, a la planta covid del centre sociosanitari El Cedre hi ha sis persones.

Pel que fa a les escoles, hi ha 137 aules en vigilància activa (51 de les quals en vigilància total i 86 en parcial) i 59 més en passiva.

El total de contagis a Andorra des que va començar la pandèmia és de 18.631. D'aquests, 16.446 persones han superat la infecció i el total de defuncions se situa en 133.

Fins ara, Andorra ha administrat 116.515 dosis de la vacuna contra la covid i més del 78% de la població té la pauta completa de vacunació. Entre els adolescents d'entre 12 i 15 anys, el 63% de la població ha rebut una dosi del fàrmac.

 


Augment de les restriccions

La setmana passada, davant l'empitjorament de la situació epidemiològica, el govern andorrà va endurir les mesures per frenar l'avenç dels contagis.

Des de dimecres passat, la mascareta és obligatòria també en exteriors, hi ha límits d'aforament en la cultura i a l'oci i s'ha decretat el tancament temporal dels locals d'oci nocturn.

Per accedir a pistes d'esquí, bars i restaurants, altres instal·lacions esportives i serveis religiosos és necessari el passaport covid.

Les trobades familiars i d'amics han quedat limitades a un màxim de sis persones en interiors i deu en exteriors.

 

 

ARXIVAT A:
AndorraCovid-19Coronavirus
Anar al contingut