L'estació d'Ordino Arcalís, a Andorra (Europa Press)

Andorra endureix mesures: de mascareta a exteriors a passaport covid a les pistes d'esquí

L'augment de casos i l'inici de la temporada d'esquí han portat el govern del país a recuperar bona part de les restriccions dels moments més durs de la pandèmia

RedaccióActualitzat

El govern d'Andorra s'ha reunit aquest dimarts en sessió extraordinària per aprovar la reintroducció de restriccions per frenar l'avanç de la covid al país.

Algunes de les mesures aprovades més importants són l'obligació de portar mascareta en exteriors, el tancament dels locals d'oci nocturn i la imposició de límits d'aforament a l'oci i la cultura.

La mascareta serà obligatòria a partir dels 6 anys tant en espais interiors com exteriors en zones urbanes, i les trobades familiars i d'amics seran d'un màxim de 6 persones en interiors i de 10 en exteriors.


Passaport covid a les pistes

Però sobretot el passaport covid serà obligatori per accedir a les pistes d'esquí, i també a bars i restaurants, instal·lacions esportives i serveis religiosos, entre d'altres.

A tots aquests llocs es reduiran els aforaments per evitar aglomeracions. Pel que fa a la vacunació, s'ha decidit començar a posar la tercera dosi a tothom que faci 6 mesos que ja té la pauta completa.

Totes aquestes mesures entren en vigor aquest dimecres i estaran vigents com a mínim durant 15 dies.

Xavier Espot, cap de govern d'Andorra, i Joan Martínez Benaze, ministre de Salut, aquest dimarts a Andorra (ACN)

"A ningú li agrada fer marxa enrere"

El cap del govern d'Andorra, Xavier Espot, ha dit després de la reunió del govern que s'han decidit aquestes mesures a contra cor, perquè "a ningú li agrada fer marxa enrere", però ha demanat responsabilitat a la població.

Espot ha assegurat que el país està "en el punt àlgid de la incidència del coronavirus dels darrers mesos", tot i que amb un impacte moderat en el sistema sanitari, degut a l'alta vacunació.

Totes aquestes mesures es prenen per frenar l'augment de casos de covid al país, i també en previsió que l'arribada de turistes a les pistes d'esquí no els faci augmentar encara més.

Més de 1.000 casos actius

A Andorra ara mateix tenen 18 malalts de covid ingressats, 5 dels quals a l'UCI, tres més que aquest dilluns, i més de 1.000 casos considerats actius.

Durant la pandèmia han mort al país 131 persones, i s'han arribat a diagnosticar 17.185 casos de covid, 70 dels quals aquest dilluns.

Pel que fa a la vacunació, el 78,6% de la població ja ha rebut la pauta completa.

 

 

 

ARXIVAT A:
AndorraCertificat CovidCovid-19
Anar al contingut