Barcelona

Almenys vuit detinguts en una operació contra el terrorisme islamista

La policia ha detingut almenys vuit persones a Barcelona, Castelló i Pamplona en una operació contra el terrorisme islamista. A la capital catalana, en concret al barri del Raval, els agents arrestaven de matinada dues persones acusades de realitzar tasques d'adoctrinament i de donar suport logístic a la branca d'Al-Qaeda al Magreb. En principi, aquestes persones no estan relacionades amb la cèl·lula islamista desarticulada el mes de gener, que suposadament preparava atemptats contra els transports públics de la capital catalana.

Actualitzat
El Ministeri de l'Interior ha confirmat que els dos detinguts al barri del Raval són de nacionalitat algeriana. En el transcurs de l'operació, desenvolupada per ordre del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, la policia també ha escorcollat dos pisos situats al carrer de l'Arc del Teatre. Aquí, han trobat diners, documentació i proves de diversos enviaments a tercers països.

Segons la investigació, els detinguts formarien part de cèl·lules islamistes que feien tasques d'adoctrinament i donaven suport logístic i econòmic a grups terroristes sota l'empara d'Al-Qaeda. La policia ja hauria contactat amb els cossos policials d'altres països per saber si els arrestats podrien formar part d'altres xarxes internacionals.

A banda d'aquestes vuit persones, els agents han detingut altres deu persones més sense que encara s'hagin pogut constatar les tasques o el grau de relació que desenvolupaven en aquestes cèl·lules terroristes. En el que porten d'any, una trentena de persones han estat detingudes a Espanya relacionades amb el terrorisme islamista.

L'operació continua oberta i no es descarta que en les pròximes hores es produeixin més detencions.
Anar al contingut