Gent evacuant dels voltants del llac Txad, fugint de Boko Haram
Gent evacuant dels voltants del llac Txad, fugint de Boko Haram
N'Djamena

Almenys 15 morts per Boko Haram a l'illa Koulfoua, al llac Txad

Quatre dones suïcides han atacat un concorregut mercat i a més dels morts haurien fet 130 ferits

Actualitzat
Quatre dones suïcides han atacat l'illa de Koulfoua al llac Txad aquest dissabte. En l'atemptat, atribuït per fonts de seguretat al grup militant islamista Boko Haram han mort almenys 15 persones i 130 han resultat ferides.

La zona és un laberint pantanós fronterer entre el Txad, Níger, Camerun i Nigèria i s'ha convertit en un dels principals objectius dels combatents de Boko Haram que poden trobar fàcilment lloc per amagar-se entre els cursos d'aigua.

Els militants tenen les basen principalment a Nigèria, però s'han convertit en una amenaça per tota la regió.

L'atemptat ha tingut lloc en un concorregut mercat. Dues de les explosions han ressonat al centre del mercat i una tercera al carrer.

El Txad va estendre l'estat d'emergència a la regió el mes passat després d'un doble atac suïcida que va matar a 12 persones. A més, desenes de persones van morir en diversos atemptats amb bomba a la ciutat fronterera de Baga Sola el mes d'octubre.

Tots els països que pateixen Boko Haram intenten defensar-se unilateralment, com poden, sense trobar cap solució al conflicte. En realitat, segons els experts, Boko Haram requereix una operació de contrainsurgència multilateral simultània que deixa als militants d'aquest grup terrorista sense territori a on amagar-se i protegir-se.

Anar al contingut