Un equip de policia forense investiga una de les escenes dels crims
La policia ha identificat 13 escenes del crim (Reuters/David Stobbe)

Troben mort un dels sospitosos de l'apunyalament amb 10 víctimes mortals al Canadà

L'atac va ser al centre del país, en 13 llocs diferents

Redacció/AgènciesActualitzat

 

La informació de l'atac al Canadà està actualitzada en aquest enllaç

 

Un dels dos sospitosos dels atacs de diumenge al Canadà ha mort, i el seu cos l'han trobat en un bosc prop dels llocs on van tenir lloc els assassinats, segons ha explicat aquest dimarts la policia.

El cos de Damien Sanderson presentava diverses "ferides visibles". L'altre sospitós, el seu germà Miles Sanderson, encara està en llibertat i també podria haver resultat ferit, han explicat en una atenció a la premsa. La responsable policial no descarta que Damien Sanderson morís a conseqüència d'un enfrontament amb el seu germà.

Els fets van passar a la província de Saskatchewan, al centre del país, i hi ha almenys 10 persones mortes i 15 de ferides.

Els assassinats van tenir lloc en diferents punts. En total, s'han identificat fins a 13 escenes del crim, la majoria dins d'una comunitat indígena, l'anomenada reserva de la Nació Cree de James Smith.

Els dos germans sospitosos de l'atac tenen 31 i 30 anys. En les darreres hores la policia ha fet públiques les seves fotos per facilitar-ne la cerca i ha demanat als ciutadans que en facilitin qualsevol informació i no s'hi acostin.

Algunes informacions apuntaven que se'ls havia vist conduint un Nissan Rogue negre a uns 320 quilòmetres del punt dels atacs, a la ciutat de Regina.

Un equip de la policia forense treballa en un dels escenaris del crim
Un equip de la policia forense treballa en un dels escenaris dels crims (Reuters/David Stobbe)

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha lamentat els crims: "Estic commocionat i devastat pels terribles atacs", ha dit en un comunicat. "Com a canadencs, plorem amb tots els afectats per aquesta tràgica violència i amb la gent de Saskatchewan".


Les drogues, possible origen

Des de la Federació de Nacions Indígenes Sobiranes han indicat que els atacs podrien haver estat relacionats amb les drogues. "Aquesta és la destrucció a què ens enfrontem quan les drogues il·legals nocives envaeixen les nostres comunitats".

En tot cas, la policia no ha apuntat cap motivació concreta. "Sembla que algunes de les víctimes poden haver estat atacades de forma aleatòria. Per tant, parlar d'un motiu és extremadament difícil en aquest moment", ha declarat Rhonda Blackmore, responsable de la policia de Saskatchewan.

També ha afegit que es desconeix cap a on podrien anar els sospitosos o si haurien canviat de vehicle.

James Smith Cree Nation és una comunitat indígena amb una població d'unes 3.400 persones que es dediquen principalment a l'agricultura, la caça i la pesca.

Els indígenes representen menys del 5% de la població del Canadà, d'uns 38 milions de persones, i tenen nivells més alts de pobresa i atur, i una esperança de vida més baixa que altres canadencs.

ARXIVAT A:
Canadà
Anar al contingut