Trasllat de la beluga Little Grey a la piscina d'aclimatament a Islàndia (Efe/Aaron Chown)
Trasllat de la beluga Little Grey a la piscina d'aclimatament a Islàndia (Efe/Aaron Chown)

Alliberades dues balenes beluga en un nou refugi de cetacis a Islàndia

Havien viscut en captivitat en un aquari de Xangai i ara aprenen a defensar-se en el seu hàbitat natural

Laura GalánActualitzat

Es diuen Little White i Little Grey. Tenen 13 anys i, fins aquest agost, han viscut en captivitat en un aquàrium de Xangai. Ara se'ls obre una vida totalment nova.

Aquestes dues balenes belugues han estat traslladades a un refugi d'Islàndia on viuran en llibertat. De moment s'hi estan aclimatant. Per això, les han posat en una piscina. Aquí se les analitza de prop per comprovar que poden nedar i sobreviure al mar.

El refugi és a la badia de Klettsvik, al costat de les illes Westman, al sud de la costa d'Islàndia. Sea Life Trust coordina aquest espai, un dels més grans i preparats per a la protecció de balenes i dofins que han viscut durant anys en captiveri.

Piscina d'aclimatament de les dues belugues (Efe/Aaron Chown)
Piscina d'aclimatament de les dues belugues (Efe/Aaron Chown)

Després d'arribar a aquest entorn natural, els responsables del programa han anunciat que l'operació de trasllat dels dos cetacis ha anat tal com estava previst: ha estat un èxit.

 

 

Aquests dos cetacis són els primers habitants del refugi. Mentre no els alliberin en aquest estorn d'aigues fredes, els ensenyaran a menjar i acumularan més greix per poder-se moure amb total habilitat per la seva nova llar, el seu hàbitat natural.

 

 

ARXIVAT A:
EcologiaMedi ambient
Anar al contingut