Actuació policial l'1-O a Fonollosa, al Bages
Actuació policial l'1-O a Fonollosa, al Bages

Relats que la defensa de Cuixart aportarà per contradir la versió policial

Dues veïnes de Fonollosa asseguren que uns agents van actuar amb violència l'1 d'octubre, fins i tot contra gent gran

Actualitzat

Advocats voluntaris de l'1 d'octubre al Bages contradiuen els testimonis dels comandaments de la policia i la Guàrdia Civil al Suprem, que va parlar d'una actuació proporcionada. Asseguren que alguns agents van actuar amb violència l'1 d'octubre, fins i tot contra gent gran.

 

Així ho assseguren 2 dels testimonis que aportarà la defensa de Jordi Cuixart: dues veïnes de Fonollosa que corroboren els fets. Una d'elles és Mercè Torres, advocada i que també va donar un servei d'informació a la gent el dia del referèndum:

"Van començar a agafar gent, sense discriminar, gent gran, joves... De fet hi havia el mossèn i tot. Jo mateixa vaig sortir amb una empenta volant, expulsada pel cordó policial. Van emmanillar un noi gratuïtament i el van col·locar estratègicament al mig de la plaça, segurament per crear pànic."

Entre els ferits d'aquest petit poble del Bages, també hi havia la Magdalena Clarena, que amb 70 anys va acabar pel terra i amb el canell trencat:

"Jo estava, com molta gent, asseguda aquí davant, a la plaça, i la primera cosa ja m'agafen del braç, em van agafar d'una revolada i ja vaig ser a terra i vaig notar de seguida que el canell no anava bé. El canell trencat. Va ser un dia horrorós."

Aquest relat és el que defensaran a la sala del Suprem quan el jutge Marchena les cridin com a testimonis de la defensa de Jordi Cuixart.

Interactiu relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut