Alerta mediambiental per microplàstics a la costa gallega (EFE)

Alerta mediambiental per l'arribada de milions de microplàstics a les platges de Galícia

Hi han aparegut grans quantitats de pèl·lets que provenen d'un vaixell polonès que va bolcar quan navegava davant la costa portuguesa

RedaccióActualitzat

La costa gallega està en alerta mediambiental per l'arribada de tones de microplàstics a diferents platges de les Rías Baixas des de fa gairebé un mes.

Hi han aparegut grans quantitats de pèl·lets, bosses que contenen petites pilotes de plàstic de color blanc i de menys d'un centímetre que es van desprendre de sis contenidors que van bolcar a mitjans de desembre.

Així ho ha confirmat el conseller de Mar de Galícia, Alfonso Villares, que apunta que provenen d'un vaixell de càrrega polonès que navegava davant de la costa portuguesa.

"Estudiarem quina és realment la dimensió del problema."

Grups ecologistes demanen mesures immediates (SEO_BirdLife)


En estat d'alerta mediambiental

Diferents grups ecologistes demanen que s'hi posi remei amb mesures immediates per evitar un desastre mediambiental que també podria afectar la costa asturiana i la cantàbrica.

La Xunta de Galícia ha activat un pla de neteja i anticontaminació, per ara de nivell 1 -de poca gravetat-, i ha sol·licitat més informació al govern central perquè "es posi les piles". Villares ha assegurat que remetran la factura de neteja a l'empresa propietària de la càrrega.

Tanmateix, asseguren, l'arribada de pèl·lets és dispersa i, consegüentment, la recollida no serà fàcil ni ràpida.


Per ara, alguns dels veïns afectats s'han organitzat per recollir els sacs i netejar les platges d'uns microplàstics que podrien ser perillosos per a la salut humana i l'ecosistema. La fauna marina pot confondre aquests fragments diminuts amb aliments.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut