Alemanya vol legalitzar el consum de marihuana per reduir crims i estalviar despesa

La proposta alemanya preveu que es pugui consumir a través de clubs sense ànim de lucre i permet tenir, a tot estirar, tres plantes a casa

RedaccióActualitzat

El govern alemany ha presentat un projecte de llei per obtenir cànnabis de manera legal que en regula el consum, la compra i el cultiu. L'han presentat aquest dimecres els ministres d'Agricultura i Sanitat amb l'objectiu de posar fi a la criminalitat al voltant del consum de cànnabis, evitar la toxicitat per consum de cànnabis mal elaborat i frenar el salt dels joves a drogues més perilloses.

La proposta, que haurà d'aprovar el Parlament, vol que la legalització suposi un estalvi econòmic de més de mil milions d'euros entre despeses policials, judicials i sanitàries.

El ministre de Sanitat, Karl Lauterbach, ha explicat que la mesura també pretén protegir els consumidors "davant d'impureses i de presència de toxicitat."

"L'objectiu és molt clar: volem oferir més seguretat en el consum de cànnabis."

El ministre d'Agricultura i Consum, Cem Özdemir, ha volgut subratllar que la mesura no agradarà als delinqüents: "Qui avui no s'alegrarà --diguem-ho clar-- són els traficants il·legals. Avui els criminals no se n'alegraran pas."

25 grams al dia

La llei preveu que el consum es reguli a través de locals sense ànim de lucre i que puguin tenir, a tot estirar, 500 socis.

Es podran comprar fins a 25 grams diaris i un màxim de 50 de mensuals per als majors de 21 anys, mentre que els joves d'entre 18 i 21 anys en podran comprar només 30 grams.

El cultiu privat es podrà fer, però només es podran tenir fins a tres plantes a casa.

A més, també preveuen un projecte per impulsar la venda comercial d'aquesta droga psicotròpica. Serà una prova pilot que s'engegarà a determinats districtes i ciutats d'Alemanya i que serà avaluat científicament.

Els ministres d'Agricultura i Sanitat han presentat el projecte de llei per a la legalització del cànnabis
Els ministres d'Agricultura i Sanitat han presentat el projecte de llei per legalitzar el cànnabis (Reuters/Nadja Wohlleben)

Quatre milions de consumidors

L'últim any s'han consumit al voltant de 400 tones de marihuana a Alemanya, i es calcula que hi ha uns quatre milions de consumidors. De fet, aquests consumidors n'han demanat la legalització amb insistència.

Fa cinc anys, Alemanya ja va fer un pas en aquest sentit legalitzant el cànnabis amb finalitats terapèutiques, això sí, amb recepta mèdica.

Malgrat tot, la reforma legal serà difícilment aplicable arreu del país perquè té l'oposició frontal de l'estat lliure de Baviera.

ARXIVAT A:
DroguesMarihuanaCànnabisAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut