El bacteri de la listèria s'ha detectat en un lot de miniblinis que ja s'ha retirat de la venda
El bacteri de la listèria s'ha detectat en un lot de miniblinis que ja s'ha retirat de la venda
Barcelona

Aldi retira una partida de blinis contaminada amb listèria

RedaccióActualitzat

La cadena de supermercats alemanya Aldi retira una partida de miniblinis (unes petites creps per a canapès) perquè està contaminada per listèria.

En un comunicat, Aldi ha informat que el lot de blinis contaminat és el "101111DCL", amb data de caducitat del 22 de novembre del 2019. Els miniblinis són petites creps per a canapès fetes amb farina de blat, llet i ous.

Tot i que només s'hauria detectat el bacteri Listeria monocytogenes en aquest lot concret, la multinacional alemanya ha decidit retirar tots els lots a la venda de les seves botigues i magatzems i ha demanat als consumidors que evitin consumir el producte i que el retornin als establiments.

Aldi ha habilitat una línia d'atenció telefònica per a dubtes i consultes relacionades amb aquesta contaminació per listèria al número 900 902 466.

La companyia assegura que s'ha posat a disposició de les autoritats sanitàries "per facilitar puntualment tota la informació necessària" i els ha ofert tota la seva col·laboració.

Contaminació a la carn entatxonada La Mechá

Fa poc, Espanya va emetre una alerta internacional pel brot de listeriosi amb origen a Andalusia, amb diverses marques de carn entatxonada afectades. La carn contaminada va causar tres morts, set dones van avortar i els afectats van ser més de 200.

La listeriosi comporta símptomes que van des dels semblants a la grip fins a meningitis i altres complicacions potencialment mortals. Es pot trobar en aliments com el peix fumat, carns i formatges i vegetals crus. Cuinar-los a temperatures superiors a 65 graus mata els bacteris. Alguns aliments, però, es poden contaminar després de cuinats, abans que els envasin. El bacteri és resistent al fred i pot trobar-se també en aliments envasats al buit.

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut