Alcaldes del Baix Segrià reclamen dades i efectius sanitaris i policials per la Covid

Els alcaldes del Baix Segrià, on es concentren els municipis més afectats pel brot de la Covid, s'han reunit aquest matí amb el Departament de Salut i els Mossos

Actualitzat

Els alcaldes del Baix Segrià s'han reunit aquest diumenge al matí via telemàtica amb el Departament de Salut i els Mossos d'Esquadra per parlar de la situació que afecta els seus municipis després del confinament perimetral decretat des d'aquest dissabte a primera hora de la tarda a la comarca del Segrià.

Un confinament que afecta més de 200.000 persones i que durarà un mínim de 15 dies, encara que es pot allargar si la situació epidemiològica no millora notablement.

La mobilitat està restringida a la zona, però es pot travessar la comarca.

Diversos alcaldes del Segrià es van mostrar sorpresos dissabte per la decisió de confinar la comarca per l'augment de casos de Covid-19. També van demanar al Departament de Salut més informació sobre l'evolució dels brots.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, exigeix que Salut els comuniqui diàriament les novetats sobre l'evolució del coronavirus a la localitat i la comarca per "actuar amb la màxima celeritat" i per poder "informar-ne els nostres veïns".

També demana més efectius dels Mossos d'Esquadra per fer complir l'obligatorietat de portar mascareta, respectar la distància de seguretat i la prohibició de grups de més de 10 persones.

Recorda que, durant la campanya de la fruita, Aitona duplica i triplica la seva població habitual, que és de 2.500 veïns.

Pujol considera que els alcaldes de la zona han de saber "a què ens enfrontem" i demana "dades oficials". A més, a títol personal, l'alcaldessa d'Aitona ha apuntat que el perímetre del confinament no és correcte perquè, segons afirma, el focus del brot és al Baix Segrià i a la ciutat de Lleida:

"Jo em pregunto, personalment, per què s'han confinat municipis com Alfarràs o Torrefarrera on no hi havia casos positius".

"Crec que seria millor que es dediquin totes les forces on realment hi ha el rebrot de la Covid."

Agents de la Guàrdia Urbana patrullen l'Eix Comercial de Lleida per controlar que es compleixin les mesures de seguretat.
Agents de la Guàrdia Urbana patrullen a l'Eix Comercial de Lleida per controlar que es compleixin les mesures de seguretat. (ACN/ Laura Cortés)

També sol·licita més sanitaris per al Centre d'Atenció Primària (CAP), per poder coordinar millor i actuar més ràpid en col·laboració amb l'Ajuntament.

Davant l'augment de casos positius de Covid a la localitat, aquesta mateixa setmana Aitona ja havia pres decisions com tancar parcs i jardins, incrementar la seguretat, demanar als col·lectius més vulnerables que limitessin els moviments i restringir l'activitat en bars i restaurants.

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcaldessa de Soses, Sandra Marco, que ha destacat l'esforç conjunt que han fet les administracions, les centrals fructícoles i els pagesos per impedir la propagació del coronavirus.

Però ha dit que el problema és que "hi ha moltíssima gent i molts temporers". També ha destacat que tenen una població molt jove "asimptomàtica" i ha insistit en la necessitat de recordar portar mascareta i mantenir la distància de seguretat per evitar propagar la malaltia;

"Als joves, a la gent que va pel carrer, que recordin que és molt important portar la mascareta, les distàncies de seguretat i la higiene de mans. Que tinguin molt clar que ho han de fer per la gent gran que tenim al municipi, que han estat pràcticament tancats a casa des del 13 de març, i que són molt vulnerables."

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut