Alcarràs i Aitona han tancat els parcs infantils de nou (CCMA)

Alcarràs i Aitona tanquen els parcs infantils i controlen les terrasses per precaució

Aquests municipis del Segrià, que són dels que han registrat més casos nous de coronavirus a banda de Lleida, prenen precaucions per frenar els brots

Actualitzat

Els Ajunatments d'Aitona i Alcarràs, al Segrià, han decidit tancar els parcs infantils i evitar aglomeracions a les places com a mesures de prevenció davant la situació del rebrot de casos de Covid-19 en els seus municipis, segons han anunciat en un ban.

Els casos de Covid a la demarcació de Lleida s'han doblat en una setmana, i ja n'hi ha més dels que hi havia en plena pandèmia. Davant d'aquesta situació ajuntaments del Segrià com el d'Aitona i el d'Alcarràs, que són dels que han registrat més casos nous a banda de la ciutat de  Lleida, han decidit prendre mesures per frenar els contagis en els seus municipis.

De moment el govern descarta confinaments selectius, però sí que ja han instal·lat un hospital de campanya per reforçar l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, i demanen abaixar el ritme a la capital del Segrià.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, controla personalment que es compleixen les mesures de precaució (CCMA)

Parcs infantils tancats i control a les terrasses

Aquests ajuntaments han emès un ban per anunciar les noves restriccions i recordar les mesures d'higiene i seguretat. El ban d'Alcarràs alerta que es controlarà el nombre de persones en espais públics i privats.

"Restringir de nou l'ús dels parcs infantils. Igualment, mantindrem la vigilància màxima als espais públics i privats per evitar eventuals casos de sobreocupació i intensificarem les tasques diàries de desinfecció de places i carrers."

 

L'alcaldessa d'Aitona demana personalment a bars i botigues que es controlin els aforaments (CCMA)

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha dit que exercirà personalment aquest control. Aquest divendres a les 7 de la tarda ha anat a les terrasses dels bars acompanyada per dos agents cívics per avisar que només poden treballar al 50% i amb un màxim de 5 persones per taula.També vol que a les botigues es limiti i es faci un control estricte de l'aforament.

 

 

A partir d'aquest divendres els agents cívics, contractats avui mateix, voltaran per Aitona cada tarda, a partir de les set, per les zones dels bars on s'acumulen cada nit desenes de treballadors de la fruita quan pleguen de treballar.

Entre les mesures anunciades al ban d'Aitona, a més del tancament dels parcs infantils, també es recomana a les persones grans i vulnerables limitar les sortides, i s'apel·la a la responsabilitat de seguir les mesures de precaució als joves.

"La gent gran i les persones vulnerables es recomana que limitin les sortides a l'espai públic a les hores amb menys afluència. Des del divendres 3 de juliol i fins a nou avís els parcs infantils restaran tancats."
"Aquestes mesures tenen especial incidència entre les persones de 15 a 30 anys d'edat."

A la vegada, a Alcarràs es fa referència a la proximitat amb les quatre comarques de la Franja que el govern d'Aragó va decidir retrocedir a la fase 2 de la desescalada després de l'aparició de diversos brots de coronavirus en localitats com ara Binèfar, Saidí o Fraga.

"A territoris propers han hagut de tornar a la fase 2 i, a casa nostra, cal ser extremadament curosos per evitar passos enrere dins del procés de desescalament."

La demarcació de Lleida té actualment 9 brots actius, un a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, i 8 a la regió sanitària de Lleida: un en una empresa agroalimentària, tres en empreses fructícoles, un en una residència geriàtrica, un altre a l'hostal Jericó i un altre en una comunitat de veïns del centre històric, i un últim amb tres persones contagiades fet públic aquest divendres.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaSalut
Anar al contingut