El coordinador general del PP català i senador, Xavier García Albiol (EFE)
El coordinador general del PP català i senador, Xavier García Albiol (EFE)

Albiol acusa el govern de fer una "llista de Schindler" de funcionaris dolents

Albiol encoratja els funcionaris que expliquin les "coaccions" del govern perquè el PP pugui emprendre accions

Actualitzat

El líder del PP català, Xavier García Albiol, denuncia "coaccions" de la Generalitat als funcionaris i avisa que si es cometen il·legalitats, l'Estat pot recuperar competències.

En una entrevista a l'agència EFE, Albiol cita la pel·lícula de Steven Spielberg "La llista de Schindler" per denunciar la Generalitat:

"No tenim cap tipus de dubte que una de les voluntats del govern és fer una llista, com a 'La llista de Schindler', entre els que són bons i dolents, els que s'han de salvar i els que han de ser castigats per la seva traïció a la causa."

Albiol assegura que es pretén fer una "llista de Schindler" per saber quins treballadors públics assistiran demà i quins no a la manifestació en suport de l'expresident Artur Mas i a les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau pel judici del 9-N.

El líder del PPC ha admès que la situació catalana li "recorda aquesta pel·lícula", on "se salvaven uns i altres quedaven condemnats".

Encoratja a denunciar

Albiol diu que és una barbaritat que el govern "estigui pressionant i fent mòbing als funcionaris perquè vagin a 'tocar les palmes a Mas'":

"Catalunya està instal·lada en el despropòsit i el disbarat, i qualsevol nou disbarat supera el del dia anterior."

Albiol, fins i tot, encoratja els treballadors públics a denunciar aquestes presumptes coaccions. Diu que al PP li serviria "com a element per emprendre accions que, d'una altra manera, no poden quedar més enllà de la crítica política".

Avisa que es poden recuperar competències

Albiol també ha advertit que si la Generalitat prossegueix el seu full de ruta cap al referèndum o es demostrés que té il·legalment dades fiscals, l'Estat "no tindrà problema" a prendre mesures "contundents", com podria ser recuperar competències a Catalunya.

"Si es descobreix que s'han robat les dades fiscals per part de la Generalitat, és evident que en algun moment el govern haurà de prendre alguna decisió més contundent que la que veiem en aquests moments."

Albiol diu que espera que "aquesta decisió no arribi", però, per si de cas, ja explica que el govern espanyol pot recuperar competències:

"L'autogovern és una modalitat de gestió molt àmplia, però sí que en algun moment es pot arribar a plantejar si, per mantenir l'ordre institucional i garantir la defensa del dret a la intimitat dels catalans, s'ha de recuperar alguna competència."

El coordinador general del PP Català i senador diu que l'executiu català encara "no ha traspassat la línia, però l'està trepitjant i la paciència s'està acabant".

Albiol demana a la Generalitat que "pari en algun moment aquest nivell de bogeria" i insisteix en el diàleg, "per moltes puntades de peu que doni la Generalitat".

Anar al contingut