Annegret Kramp-Karrenbauer al congrés de la CDU, on ha sortit elegida com a relleu de Merkel (Reuters)
Annegret Kramp-Karrenbauer al congrés de la CDU, on ha sortit elegida com a relleu de Merkel (Reuters)

AKK, la "mini-Merkel" que vol revitalitzar el centredreta cristià a Alemanya

La nova líder de la CDU és la candidata apadrinada per Angela Merkel

Joan RaventósActualitzat

Relleu de continuïtat en el partit de govern a Alemanya. La nova líder de la CDU és la candidata apadrinada per Angela Merkel. Es diu Annegret Kramp-Karrenbauer, un nom complicat per convertir-lo en marca. Ella mateixa accepta que la coneguin per les inicials. A partir d'ara, doncs, la nova líder dels conservadors alemanys és AKK.

És la líder del partit: els vots ho diuen. El repte ara és ser-ho del país.

Per arribar fins aquí, AKK ha presentat com a credencials una carrera política dilatada, un coneixement de les entranyes del partit --n'és la secretària general des del febrer--, un suport incontestable a Saarland --el land que presideix--, un perfil de centralitat, profundament europeista, i el suport d'un lideratge inqüestionable, el dels 18 anys d'Angela Merkel.

 

L'etiqueta de "mini-Merkel"

AKK haurà de lluitar contra una altra marca: li diuen la "mini-Merkel". Lluitar-hi en contra, sí, perquè l'associació amb la cancellera pot ser un regal enverinat.

 

 

Merkel va catapultar la CDU, però també ha estat amb ella quan més s'ha debilitat. La seva política migratòria ha portat a Alemanya un milió i mig de refugiats que han estat camp adobat per a l'augment de l'extrema dreta.

Kramp-Karrenbauer ha endurit el discurs sobre la immigració amb la intenció, justament, d'aturar aquesta hemorràgia de vots. Recuperar l'espai perdut a la dreta serà un desafiament per a aquesta catòlica de 56 anys i contrària al matrimoni homosexual.

I un altre de no gens menor: soldar un partit absolutament dividit entre els conservadors i els molt conservadors. AKK té els galons; falta que tothom els hi reconegui nítidament.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaAngela Merkel
Anar al contingut