Un estudiant de l'IES Moisès Broggi de Barcelona, durant l'examen de dibuix artístic
Un estudiant de l'IES Moisès Broggi de Barcelona, durant l'examen de dibuix artístic (CCMA)
Barcelona

Així són els exàmens de la prova pilot de la nova selectivitat

150 alumnes de sis instituts catalans han assajat els exàmens de les noves PAU

Irene Vaqué ReigActualitzat

Completar els espais en blanc d'un dibuix, seguint la mateixa estructura, tonalitat i textura; elaborar un text argumentatiu en anglès o completar buits en oracions; o resoldre qüestions matemàtiques sobre el plànol del circuit Ricardo Tormo, de Xest. Aquests són alguns exemples dels exercicis de la nova selectivitat, que han assajat aquest dimarts sis instituts catalans, cinquanta al conjunt de l'Estat. 

Alumnes de primer de batxillerat han participat en una prova pilot per avaluar el disseny del mateix examen. No hi haurà avaluació dels alumnes, però sí que s'escoltarà el seu parer sobre l'estructura i el desenvolupament de la prova.

Professors especialitzats corregiran els exàmens, amb la intenció que d'aquí en sorgeixi una anàlisi que permeti fixar uns criteris de correcció i que els instituts tinguin models d'examen de cara al 2024, que és quan s'estrenarà la selectivitat nova, més competencial i, per tant, menys memorística. 

Els estudiants que ara fan primer seran els primers d'examinar-se amb el model nou. 

Comunitats com Madrid o el País Basc han declinat formar part de l'assaig. Catalunya és l'autonomia que ha aportat més centres a l'assaig, sis en total, amb 150 alumnes.

Els estudiants catalans s'han examinat de llengua estrangera (anglès) i de dibuix artístic o matemàtiques.

Dins de la prova pilot, també s'han distribuït proves de llengua castellana i literatura, filosofia o llatí, segons el centre i l'itinerari seguit. 

Alumnes de primer de batxillerat fent la prova pilot de la selectivitat a Barcelona
Alumnes de primer de batxillerat fent la prova pilot de la selectivitat a Barcelona (CCMA)

 

Tenir models d'examen un any abans de l'estrena de la nova selectivitat

El Ministeri d'Educació, que és qui ha coordinat la prova pilot, preveu tenir els exàmens mostra definitius al juny, un any abans que es posi en marxa el nou model de selectivitat. 

Seguint l'esperit de l'última reforma educativa, la LOMLOE, els exàmens no només avaluen la competència de la matèria en concert, sinó altres habilitats com la capacitat de resoldre problemes, el pensament crític i la comunicació efectiva.

Aquests són exàmens que s'han fet servir en la prova pilot:
 

Matemàtiques (model A):


Matemàtiques (model B):


Llengua estrangera:

 

Llengua castellana i literatura:

 


Llatí:


Filosofia:

 

Dibuix artístic:

ARXIVAT A:
Educació Selectivitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut