L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, en el moment d'assabentar-se de l'atac a la capital d'Ucraïna
L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, en el moment d'assabentar-se de l'atac a la capital d'Ucraïna
Barcelona

Així s'ha assabentat l'alcalde de Kíiv, des de Barcelona, del nou bombardeig a la ciutat

Vitali Klitxkó era a Barcelona quan li han comunicat que hi havia hagut un atac amb víctimes mortals a la capital del país

Enllaç a altres textos de l'autor

Manel Alías

Director i presentador del "Catalunya nit" de Catalunya Ràdio

@ManelAlias
Actualitzat

La guerra és una màquina de truncar plans. L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha passat el dimarts a Barcelona. Ha fet una breu conferència a l'Smart City Expo, a la Fira de Barcelona.

Hi ha explicat com la digitalització que s'havia implantat a Kíiv ha estat útil en unes circumstàncies molt diferents de les que s'havien imaginat quan les van crear. El wifi permetia estar informat des dels refugis antibombes. Els plans havien canviat i calia adaptar-se a una nova realitat.

Klitxkó, en la intervenció que ha fet a la Smart City Expo, aquest dimarts
Klitxkó en la intervenció que ha fet a l'Smart City Expo aquest dimarts (EFE/ Alejandro García)

Klitkxó s'ha reunit després amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Tot seguit, diversos periodistes teníem pactades entrevistes amb l'ucraïnès, 10 minuts per mitjà. Ha començat amb La Vanguardia.

La resta de mitjans esperàvem a fora del Saló de Cent quan ens han comunicat que hauríem de canviar els plans. Kíiv estava sent atacada i l'alcalde estava atenent diverses trucades, de manera que no tindria el temps previst per a tots nosaltres. Ens hauríem d'agrupar en un sol torn El País, Catalunya Ràdio i TV3.

Ho hem entès perfectament i quan ja estàvem en plena conversa una trucada ho ha canviat tot:

"Disculpeu, tenim persones mortes a la nostra ciutat víctimes d'un atac amb míssils. Ara mateix tenim alertes i intentaré volar de tornada immediatament a Kíiv. Tenim una situació d'emergència."

En l'entrevista, Klitxkó ha qualificat de "genocidi" els atacs que el Kremlin està duent a terme en infraestructures del país i ha insistit que no es pot negociar la pau amb Rússia "fins que l'últim soldat rus deixi el territori ucraïnès":


Hem fet una última pregunta. Ens n'han quedat moltes de pendents. Però tots som conscients que la guerra t'obliga a canviar de plans en qualsevol moment.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut