Per respondre amb una reacció cal prémer el missatge fins que en surt l'opció (CCMA)

Així funcionen les reaccions a WhatsApp, la manera ràpida de respondre un missatge

Permeten escollir entre sis opcions d'icones i el destinatari rep una notificació

WhatsApp ja permet contestar missatges sense escriure ni fer una nota de veu. Després d'incorporar les reaccions a Facebook i a Instagram, ha arribat el torn del servei de missatgeria més utilitzat a Catalunya, que ara ofereix l'opció de contestar qualsevol missatge amb una petita icona.

Per fer-ho, cal prémer una estona el missatge a què vulguem reaccionar. Aleshores apareix una finestreta flotant que ens permet escollir entre sis opcions: el polze cap amunt, el cor, la cara rient, una cara de sorpresa, una que plora i unes mans juntes, que es poden fer servir per demanar un favor o bé perdó.

Un cop seleccionat l'emoji, aquest queda fixat com a reacció a la part inferior del missatge. Les reaccions no són anònimes i, per tant, qualsevol persona d'un grup de WhatsApp pot veure qui hi ha reaccionat. També generen notificacions i dependrà de cada usuari decidir si les vol mantenir o desactivar per tal de limitar la quantitat d'interrupcions i sons provinents de l'aplicació.


Mesos de rumors

Aquesta mecànica ja existia a Telegram, i des de principis d'aquest any hi havia indicis que s'acabaria aplicant a Whatsapp.

El primer anunci sobre l'arribada de les "reaccions" a WhatsApp el va fer el portal especialitzat en filtracions i novetats d'aquesta aplicació de missatgeria, WABetaInfo, el setembre de l'any passat.

A partir d'aleshores, i amb les filtracions següents, es va poder començar a veure com funcionaria aquesta nova manera d'interactuar amb els missatges dins els xats. Ara fa una setmana el propietari de la companyia, Mark Zuckerberg, va oficialitzar finalment el canvi, que ara ha arribat a la majoria de dispositius.

 

 

ARXIVAT A:
FacebookWhatsAppTecnologia
Anar al contingut