Detall de la nova estàtua de Shakira a Barranquilla
Detall de la nova estàtua de Shakira a Barranquilla (AFP)

Així és la nova estàtua de Shakira a Barranquilla, de 6,5 metres de bronze i alumini

La ciutat natal de la cantant ofrena l'artista amb una efígie en la qual han treballat durant uns quants mesos més de 30 persones

RedaccióActualitzat

Shakira ja té una altra estàtua a Barranquilla, després de la primera, molt més senzilla, que es va instal·lar a l'Estadio Metropolitano Roberto Meléndez.

La ciutat colombiana ha fet l'ofrena d'una nova efígie de bronze i de 6,5 metres d'alçada a la zona del Gran Malecón, a tocar del riu Magdalena, per homenatjar la carrera artística i llegat de la cantant.

"Em sento honorada i commoguda per aquest increïble reconeixement que em fan a la meva Barranquilla, la ciutat on vaig néixer, i on vaig créixer al costat dels meus somnis. M'emociono pels meus pares i pels meus fills i per aquest gest d'amor i germanor", ha expressat en un comunicat Shakira, que no ha assistit a l'acte d'inauguració, en el qual ha estat representada pels seus pares.

L'estàtua de Shakira a Barranquilla (Ajuntament de Barranquilla)

La cantant ha afegit que: "Cada dia els duc al cor, perquè cada barranquillero i barranquillera són els meus germans i germanes i la inspiració de la meva vida des de la meva infància".

L'estàtua, realitzada per l'artista local Yino Márquez, en la qual han treballat durant uns mesos més de 30 obrers, mostra la cantant movent els malucs i té, com a detall, una faldilla que es converteix en onades que han estat elaborades en alumini esmaltat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)


Un tribut per als joves

L'alcalde de Barranquilla, Jaime Pumarejo, ha expressat que l'estàtua de bronze també mostra a "milions de nenes que sí que es pot, que es poden perseguir els somnis i que qualsevol d'elles pot aconseguir el que vulgui".


Nidia Ripoll, mare de Shakira, s'ha mostrat emocionada per la inauguració de l'estàtua, que ha coincidit amb el dia del seu aniversari.

"La meva mare està tan emocionada com jo per aquest reconeixement que rep just el dia del seu aniversari i es converteix en el millor regal. Ella representa el meravellós cor dels barranquilleros, que amb alegria reben aquest monument a la vora del riu Magdalena", ha afegit la intèrpret de "Hips don't lie".
 

Un any amb alts i baixos

Amb aquesta estàtua, la cantant s'acomiada d'un 2023 en què, després de la ruptura amb Gerard Piqué, ha recollit tot de rècords i premis pels temes que ha llançat furgant en la seva separació, però també un any en què ha reconegut que va cometre frau fiscal.

Sigui com sigui, Shakira tanca l'any afegint-se al llistat de celebritats que compten amb una estàtua al seu honor.

ARXIVAT A:
MúsicaColòmbia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut