Teheran

Ahmadinejad avisa en el seu discurs d'investidura que continuarà resistint contra les potències opressores

Mahmud Ahmadinejad ha estat investit president reelegit de l'Iran en una cerimònia de possessió al Parlament iranià que arriba després que l'aiatol·là Ali Khamenei el ratifiqués en el càrrec dilluns passat. Al voltant de l'edifici s'hi han concentrat centenars d'opositors, convocats pel candidat derrotat Mir Hussein Moussavi, i que han estat dispersats per policies i agents antidisturbis. En el seu discurs d'investidura, el reelegit president ha dit que l'escrutini de les eleccions del 12 de juny va ser l'inici de canvis importants per a l'Iran i per a tot el món.

Actualitzat
Mahmud Ahmadinejad ja és oficialment el president reelegit de l'Iran. Ha estat investit en una cerimònia celebrada al Parlament, mentre al voltant de l'edifici la policia i les milícies progovern dispersaven centenars d'opositors, convocats pel candidat derrotat Mir Hussein Moussavi. Les protestes han estat silenciades un cop més per la televisió iraniana, que ha retransmès l'acte.

Ahmadinejad ha promès canvis i ha assegurat que l'Iran continuarà resistint contra les potències opressores. També ha afirmat que no espera cap felicitació dels líders occidentals. Ahmadinejad ha estat investit novament president després que l'aiatol·là Ali Khamenei el ratifiqués en el càrrec dilluns.

Els opositors de Mir Hussein Moussavi i Mahdi Karrubi, els candidats reformistes derrotats, ja han advertit que no col·laboraran amb el seu govern i que continuaran les protestes contra el que consideren un frau electoral massiu a les eleccions del 12 de juny, unes protestes que ja han deixat una trentena de morts.

A partir d'ara Ahmadinejad té dues setmanes per presentar els membres del seu nou govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut