Aglomeracions a la costa, trens plens i cues a la carretera aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Els passeigs marítims de diverses poblacions catalanes s'han omplert de turistes aquest Divendres Sant i Dissabte de Glòria. Molta gent que tenia ganes de passejar sota el sol, mullar-se els peus a la platja i asseure's a terrasses de bars i restaurants per gaudir del bon temps i d'uns dies de desconnexió.

Es tracta tant de persones que han anat a passar les vacances en segones residències o establiments hotelers com també d'altres que s'han desplaçat per passar només el dia.

Això ha fet que poblacions com Calafell, al Baix Penedès, un destí habitual de segones residències, s'hagi omplert de visitants com feia temps que no es veia.

 

Passeig de Calafell a primera hora de la tarda
Passeig de Calafell a primera hora de la tarda (TV3/Aitor Álvarez)

A Castelldefels ha calgut fer cua per dinar en molts dels restaurants de primera línia de platja. I molts clients han allargat la sobretaula just fins a les cinc de la tarda, hora obligada de tancament dels locals de restauració per al servei directe.

La gran quantitat de persones aplegades a les terrasses tancades en plena expansió de la pandèmia ha despertat algunes crítiques. Però per als restauradors ha estat un bon dia, amb totes les taules ocupades i cues de gent esperant-ne una de lliure.

 

Un grup de persones a una terrassa de Coma-ruga
Un grup de persones en una terrassa de Coma-ruga (ACN/ Mar Rovira)

 

Les passejades no han estat només davant de la platja. Com es pot veure en aquest vídeo també hi ha hagut moltes persones que han aprofitat per visitar llocs monumentals com el castell de Montgrí:

 

També hi ha hagut moltíssima afluència a les zones turístiques de muntanya. A la Cerdanya els hotels han tingut força demanda per aquests dies, i les segones residències són plenes de persones que feia moltes setmanes que esperaven poder-hi tornar. Comerciants i restauradors es mostren "encantats" que la gent torni a pujar després molts mesos de confinament comarcal.
 

 

Al matí s'han registrat cues i retencions de vehicles a diverses carreteres de la xarxa viària catalana. A l'autopista AP-7, en direcció nord, s'han format fins a 19 km de cua al peatge de la Roca. A la mateixa AP-7 hi ha hagut 7 km de cua al peatge de Martorell. Més de 350.000 han sortit de l'àrea metropolitana des d'ahir a la tarda.

 

Cues a l'N-340 a Roda de Berà (ACN/Mar Rovira)
Cues a l'N-340 a Roda de Berà (ACN/Mar Rovira)


Aglomeracions a l'estació de Sants

Divendres al matí es van registrat cues i aglomeracions al vestíbul i a les andanes de l'estació de Sants. La majoria de viatgers esperaven trens que els acostessin a poblacions de la costa. Dissabte les cues per comprar bitllets s'han repetit. En moments puntuals del matí s'han fet cues de fins a mitja hora.

Alguns usuaris han denunciat que, a causa de la quantitat de gent que esperava l'arribada dels trens, no es podia respectar la distància de seguretat a les andanes.

 

Adif ha atribuït les aglomeracions a la coincidència de molts passatgers a la primera franja de matí, que es dirigien sobretot cap a Castelldefels i Sitges, en viatges per anar-hi a passar el dia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut