Un dels pilons que han retirat darrerament de les terrasses de bars de Barcelona
Els operaris han retirat diversos blocs al districte de l'Eixampre

Adeu als blocs de formigó de la pandèmia: els retiren de les terrasses de Barcelona

El consistori ha pogut retirar les últimes 25 terrasses temporals de l'Eixample i ja només queden dues terrasses amb blocs de formigó a Barcelona, l'una a Nou Barris i l'altra a Sant Martí

Amb la pandèmia, a la ciutat de Barcelona es van instal·lar 3.000 blocs de formigó per delimitar 1.550 terrasses temporals que es van situar en espais com cordons d'aparcament, carrils de circulació i xamfrans.

La primavera de l'any passat l'Ajuntament ja els va començar a treure, però encara en quedaven perquè els bars havien presentat recursos contra aquesta decisió.

Ara, un cop resolts els recursos, el consistori ha eliminat les últimes 25 terrasses temporals que quedaven al districte de l'Eixample.

En concret, les últimes setmanes s'han retirat els blocs de formigó i pilones grogues de diversos emplaçaments repartits per tot el districte com els carrers del Rosselló, Bailèn, Floridablanca, Provença, Sepúlveda, Trafalgar, Enric Granados, Sardenya i Provença i les avingudes Mistral i Paral·lel.

Amb aquesta actuació, només queden pendents de retirada dues terrasses amb blocs grocs de formigó a tota la ciutat, l'una al districte de Nou Barris i l'altra al de Sant Martí. I es preveu que aquestes terrasses s'eliminin a principis d'any, un cop resolts els recursos que hi ha pendents.

Així, es dona per finalitzat el procés de regularització de terrasses provisionals que es va posar en marxa un cop superada l'etapa d'emergència de la pandèmia. 

Un dels pilons que han retirat darrerament de les terrasses de bars de Barcelona
Un dels pilons que han retirat darrerament de les terrasses de bars de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)


653 terrasses provisionals s'han consolidat 

En algunes ocasions, la retirada dels blocs de formigó ha suposat la desaparició de la terrassa i s'ha recuperat l'espai públic per a aparcaments. En 653 casos, un cop retirats els blocs, la terrassa ha deixat de ser provisional i s'ha consolidat

En aquest procés, s'ha prioritzat que les terrasses de calçada passessin a ser definitives per donar continuïtat a l'activitat econòmica que generen, i que ho facin instal·lant una plataforma accessible, homologada i segura on col·locar les taules i cadires.

D'altra banda, la consolidació de les terrasses de vorera s'ha condicionat al compliment de tots els requisits d'accessibilitat i espai públic establerts per l'ordenança de terrasses.

Des del Gremi de Restauració de Barcelona celebren que s'hagin consolidat algunes terrasses en calçada i posen en valor el paper "essencial" que van tenir els blocs de formigó: "Van salvar, literalment, milers de negocis de restauració". 

D'altra banda, aquesta és l'opinió d'Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana: 

"Els blocs de formigó tenien una sensació de provisionalitat no ens afavoria. Estem molt contents que s'hagin consolidat les terrasses que estaven demanades i aprovades i es retirin les no definitives."

ARXIVAT A:
Covid-19
Anar al contingut