El ministre Damien Abad (al centre) amb l'antic i la nova responsables de la sanitat francesa
El ministre Damien Abad (al centre) amb l'antic i la nova responsables de la sanitat francesa

Acusen de dues violacions Damien Abad, ministre del nou govern francès

La fiscalia de París estudia les denúncies de dues dones que acusen Abad de violar-les l'any 2010 i el 2011

El govern de la nova primera ministra francesa, Élisabeth Borne, no comença la legislatura amb bon peu. Divendres es van fer públics els noms dels integrants del nou executiu. I només un dia més tard s'ha filtrat que la fiscalia de París investiga Damien Abad, flamant ministre de Solidaritat, Autonomia i Discapacitat, per dues acusacions de violació.

La fiscalia de París ha confirmat que va rebre el mateix divendres 20 de maig un informe de l'Observatori de les Violències Sexistes i Sexuals que ara "està sent analitzat" amb les denúncies de dues dones que acusen Abad de violar-les, una l'any 2010 i l'altra, el 2011.

L'Observatori de la Violència Sexista i Sexual és una organització impulsada per grups feministes francesos per identificar els agressors i donar suport a les víctimes d'agressions sexistes.

L'informe sobre les dues denúncies de violació s'hauria elaborat abans que Damien Abad fos nomenat ministre de Solidaritat.

En un comunicat, Damien Abad nega "de forma enèrgica" les acusacions de violència sexual i assegura que mai ha exercit "cap forma de coacció sobre qualsevol dona" o "qualsevol abús de poder relacionat amb les tasques que he desenvolupat".

Segons el nou ministre de Solidaritat francès, només una de les dues dones que l'acusen va presentar denúncia formal davant la policia l'any 2017. I, segons ell, aquesta denúncia es va arxivar sense cap més tràmit.

Damien Abad era el cap de llista del partit de dreta Les Republicans a l'Assemblea francesa i va deixar el partit el 19 de maig. Nomes un dia més tard Abad ocupava una de les carteres del nou govern encapçalat per Élisabeth Borne per portar les regnes de França en el segon mandat d'Emmanuel Macron a l'Elisi.

Élisabeth Borne, preguntada per les acusacions que pesen sobre el nou ministre, ha assegurat que si apareixen nous elements que inculpin Damien Abad no dubtarà a "arribar fins a les últimes conseqüències".

Damien Abad en una imatge del 2020
Damien Abad en una imatge del 2020 (Reuters/Ludovic Marin)

     

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualFrançaEmmanuel MacronEleccions França 2022
Anar al contingut